Pregatiri in toi pentru Raliul Bucovinei 2020, etapa JOKER a CNR

La intrecerea din nordul tarii inscrierea este gratuita pentru toate echipajele

Putin mai mult de doua luni au mai ramas pana la revenirea, dupa mai bine de trei decenii, a Raliului Bucovinei in calendarul competitional intern. Organizarea competitiei revine in sarcina Clubului XS Motorsport. Cu experienta acumulata la Raliul Iasului, intrecere automobilistica de referinta in Campionatul National de Raliuri, organizatorii ieseni vor sa demonstreze ca pot fi gazde bune si in Bucovina, alaturi de autoritatile judetene (CJ Suceava), locale (primariile municipiilor Suceava si Campulung Moldovenesc) si parteneri locali. Astfel, in ultimul weekend al lunii aprilie, piloti, copiloti si pasionati de raliuri sunt asteptati in nordul tarii sa-si faca incalzirea pentru un sezon care se anunta a fi extrem de disputat.

Raliul Bucovinei 2020 se intinde pe durata a doua zile, pe 24 si 25 aprilie, echipajele avand de parcurs aproximativ 75 de km de probe speciale. In prima zi, vineri, 24 aprilie, vor avea loc, in ordine cronologica, inscrierile la Comandamentul din Campulung Moldovenesc, apoi recunoasterile pe cele 4 probe. Urmeaza, dupa-amiaza, „SUCEAVA Rally Show”, in centrul orasului, o proba speciala cu rol de Shakedown, gandita efectiv pentru parteneri, sponsori si public.

Dupa ce echipejele ii vor fi incantat pe spectatori, centrul atractiei se va muta in Campulung Moldovenesc, locatie unde va fi si Parcul de Service. Ziua de sambata va insemna adevarata lupta cu secundele. Concurentii vor lua startul din Sadova spre Sucevita, traseu pe care organizatorii au pregatit doua probe speciale incantatoare si deosebit de tehnice, cu urcare, coborare, viraje foarte stranse, dar si paliere de viteza.

Dupa ce toate echipajele vor ajunge la Sucevita, caravana Raliului Bucovinei 2020 face drumul intors spre Sadova, parcurgand in sens invers cele doua probe speciale care vor trece prin cunoscutele zone Palma si Trei Movile. Regulamentul Particular va fi adaptat astfel incat, in cazul unui abandon pe primele doua probe speciale, cu sprijinul organizatorului, concurentii sa poata relua startul pe urmatoarele probe, conform regulii de ”Rally 2”.

Urmeaza sosirea la Campulung Moldovenesc, unde scena ii va astepta pe cei mai buni dintre participanti la festivitatea de premiere.
Fiind prima editie dupa mai mult de 30 de ani, organizatorii au pregatit cateva surprize participantilor. Echipajele nu vor plati taxa de inscriere, indiferent de clasa. De asemenea, sportivii care vor alege sa ia startul in competitie vor avea parte si de alte facilitati importante, care vor fi anuntate in perioada urmatoare.
Cu asemenea ingrediente condimentate din plin cu ospitalitatea specifica regiunii, Raliul Bucovinei se anunta a fi cel putin tentant pentru echipajele care asteapta de luni bune o intrecere automobilistica pe asfalt, dar si pentru pasionatii de motorsport din zona, carora le-a lipsit, cu siguranta, o competitie de asemenea anvergura.

Recomandari pentru tine!