Ogier ramane lider la Monte-Carlo dupa ziua de vineri

Sebastien Ogier a incheiat ziua a doua a Raliului Monte-Carlo cu un avantaj de 36 de secunde fata de campionului din 2022, Kalle Rovanpera, care este urmat indeaproape de Thierry Neuville.

Ogier alearga cu jumatate de norma in acest sezon, dar concureaza pentru victorie si o face in cel mai bun mod posibil. Ritmul pilotului de la Toyota a fost unul foarte bun in ziua de joi, acesta castigand ambele probe ale primei zile, insa ziua a doua a fost mult mai buna, dupa ce si-a marit avantajul fata de locul secund cu jumatate de minut.

Sunt foarte multumit, evident ca riscul de a face pana a fost mare, asa ca am luat lucrurile putin mai usor, sunt fericit sa aduc masina intreaga in seara asta in service,” a declarat Ogier.

Rovanpera a reusit sa treaca de Neuville, urcand pe locul doi in timpul buclei de dupa-amiaza, dar acest lucru a fost si in detrimentul lui Elfyn Evans, care se afla pe locul al doilea in dimineata zilei de vineri, acesta avand de o pana pe partea dreapta spate a masinii sale pe PS5, care l-a coborat pana pe cinci la general dupa cele 8 probe desfasurate pana acum.

sursa: wrc.com

Evans a incercat sa recupereze timpul pierdut, castigand trecerea pe proba cu numarul 6, insa nu a fost suficient, fiind la 1 minut si 2,3 secunde in spatele coechipierului sau francez care ocupa prima pozitie.

Tanak este singurul pilot a echipei M-Sport care se mai poate bate la victorie, deoarece coechipierul sau, Pierre-Louis Loubet, a trebuit sa alerge peste jumatate de zi fara servodirectie, datorita faptului ca la mijlocul zilei echipajele nu au beneficiat de service, Loubet a trebuit sa continue, dar a pierdut mult timp si a iesit din joc, fiind pe 29 la finalul zilei.

Dani Sordo incheie ziua pe pozitia a sasea, acesta nu a mai riscat, setarile Hyundai-ul sau nu se potriveau cu ceea ce a intampinat pe probele speciale, terminand la 1 minute si jumatate in spatele lui Ogier. Takamoto Katsuta s-a bucurat de o zi fara probleme in comparatie cu seara de joi si a incheiat ziua pe sapte, in fata lui Esapekka Lappi care se lupta cu setarile masini si conditiile de pe probe, plangandu-se de acelasi lucruri ca si Sordo.

Clasament general provizoriu dupa ziua de vineri

sursa: wrc.com

Recomandari pentru tine!