FORUM8 ACI Rally Monza 2021: Evans lider dupa prima zi

Elfyn Evans conduce dupa prima zi de la FORUM8 ACI Rally Monza 2021.

Elfyn Evans conduce ultima etapa din WRC, FORUM8 ACI Rally Monza 2021, care se desfasoara in acest weekend. Acesta este lider dupa incheierea primei zile din acest raliu, dupa dueluri frumoase cu Sébastien Ogier care incheie prima zi pe locul secund, cu un handicap de 1,4 secunde.

Ogier a fost in pozitia de lider pana la parcurgerea probei speciale cu numarul sase, acesta reusind sa isi adjudece 3 victorii de proba din cele 7 desfasurate in prima zi. Pe primele patru probe speciale desfasurate prin Muntii Alpi, Ogier a fost in avantaj, insa odata ajunse echipajele pe circuitul de la Monza, Evans reuseste sa isi creeze avantaje cu fiecare proba parcursa, preluand fotoliul de lider dupa PS6.

Evans doreste sa fie la peste 17 puncte de pilotul de la  Toyota Gazoo Racing la sfarsitul raliului, astfel poate devenii campion mondial.

Problemele de la sistemul de franare l-au dezavantajat pe Ogier pe circuitul de la Monza, iar Evans a profitat de asta pentru a prelua fotoliul si a-si croii drum spre titlu. 

 Thierry Neuville  reuseste sa incheie prima zi pe locul trei cu al sau Hyundai i20, belgianul reusind sa rezolve problemele de manevrabilitate intampinate pe probele din munti si problema de la cutia de viteze, reusind sa isi adjudece o proba speciala.

Coechipierul Dani Sordo termina prima zi de la FORUM8 ACI Rally Monza 2021 pe pozitia a patra, intampinand si el probleme cu masina, insa dupa remediere, acesta reuseste sa castige ultima proba speciala a zilei.

 

Oliver Solberg a impresionat pe probele speciale din dimineata zilei de vineri,  tanarul suedez a incheiat pe pozitia a cincea la general, fiind urmat de Katsuta Takamoto, Gus Greensmith, Teemu Suninen care termina pe 8 cu un handicap de un minut si jumatate fata de lider.

Pe pozitia a noua se afla Kalle Rovanperä intr-un alt Yaris, pilotul Toyota Gazoo Racing fiind un „ajutor”  pentru Ogier si Evans. Rolul acestuia la Monza fiind de a se asigura ca exista suficiente puncte pentru titlul producatorilor, asta in cazul in care colegii de echipa care se lupta si pentru titlul mondial, vor fi nevoiti sa abandoneze.

clasamente si timpii de pe probe se pot vedea pe https://www.ewrc-results.com/

Recomandari pentru tine!