Sebastien Ogier: Cu siguranta este ceva special sa concurezi pentru Toyota

Campion mondial World Rally Championship de 6 ori, Sebastien Ogier, a raspuns intrebarilor inaintea etapei de deschidere a sezonului 2020, etapa ce se va desfasura in acest weekend la Monte Carlo.

Ogier a ajuns la a treia echipa de uzina diferita, Toyota Gazoo Racing WRT. Acesta a reusit 4 titluri consecutive cu Volkswagen intre 2013 si 2016, urmand inca doua titluri cu ce de la M-Sport pe un model Ford Fiesta WRC. Acesta a raspuns intrebarilor chiar inaintea debutului de sezon pe modelul Toyota Yaris WRC.

Toyota are o istorie bogata in WRC, cu masini si piloti diferiti, deci cum este sa faci parte din acesta poveste?
Sebastien Ogier: Cu siguranta este ceva special sa concurezi pentru aceasta echipa cu ceea ce au obtinut in trecut. Toyota este un brand emblematic si speram sa scriem istorie impreuna. In plus, este cu atat mai special pentru mine personal, deoarece atunci cand am inceput sa particip in WRC am fost indrumat chiar de Tommi [directorul echipei, Makinen], asa ca este de fapt un vis devenit realitate sa lucrez cu el acum.

Care sunt primele dvs. impresii despre Toyota Yaris WRC?
Sebastien Ogier:  Masina este foarte ok, ma simt foarte bine in ea. Tocmai am avut ultimul test inainte de inceperea sezonului si am o senzatie buna, se misca foarte bine. Evident, nu stim unde suntem in comparatie cu celelalte echipe inainte de primele doua probe speciale de la Rallye Monte-Carlo, dar sunt increzator.

Cum te-ai pregatit mental pentru sezonul 2020, fiind diferenta mare intre finalul sezonului trecut si cel de acum?
Sebastien Ogier:  Sa fiu sincer, m-am pregatit la fel ca si pana acum, ca si in fiecare inceput de sezon. Nimic nu s-a schimbat cu adevarat, dar voi lupta din greu pentru a castiga din nou titlul mondial, de data aceasta cu Toyota.

Tu si Julien (navigatorul Ingrassia) v-ati schimbat abordarea pentru acest sezon?
Sebastien Ogier:  Dupa cum spuneam, nu s-a schimbat nimic pentru noi. Suntem in continuare la fel ca inainte si, daca este ceva, faptul ca nu am castigat anul trecut ne-a dat chiar si mai multa incredere si ambitie sa reusim in acest an.

 Cum este sa te reintalnesti cu Elfyn Evans in calitate de coechipier?
Sebastien Ogier:  Il cunosc pe Elfyn din timpul in care eram pilot la M-Sport si sunt foarte fericit sa il am in echipa. Este un sofer cu adevarat bun si poate oferi o multime de feedback-uri echipei despre masina si, prin urmare, ajuta mult si la dezvoltare.

Prima etapa din World Rally Championship are loc la Monte-Carl in acest weekend. Joi sunt programate primele probe speciale si se incheie Duminica, 26 ianuarie.

Credit Foto: motorsport.com

Noutati
Vezi mai multe