WRC: Evans se impune in Raliul Portugaliei 2021

Elfyn Evans a castigat etapa de WRC, Vodafone Rally de Portugalia, obtinand cea de-a patra victorie la general din cariera in cadrul Campionatulului Mondial de Raliuri FIA.

Aceasta victorie vine dupa ce a suferit o infrangere in Croatia, unde pe ultimii 2 km a pierdut pozitia de lider in favoarea lui Ogier. El se afla la doua puncte in spatele coechipierului sau de la Toyota Gazoo Racing WRT, Sebastien Ogier.

Evans a preluat conducerea raliului dupa ce liderul Ott Tanak a fost nevoit sa abandoneze din fruntea clasamentului, acest lucru s-a intamplat pe penultima proba a zilei de sambata ( PS14 ), atunci cand suspensia spate dreapta a Hyundei-ului i20 a cedat.

Nu am fost cel mai rapid in acest weekend, dar totusi am avut un ritm foarte bun, ne-am tinut departe de probleme si am fost suficienti de rapizi pentru a-l tine pe Dani Sordo pe pozitia secunda. Acest lucru vine intr-un moment foarte bun pentru noi pe masura ce trecem la niste raliuri dure de macadam,” a spus Evans.

Top 10 – WRC Portugalia ( sursa – https://www.ewrc-results.com )

Sordo s-a aflat in postura de lider in mare parte a primei zile de concurs, pana cand motorul Hyundai-ului sau s-a oprit si a cazut in spatele lui Tanak si a lui Evans in prima zi. Intr-un raliu in care alegerea anvelopelor a contat foarte mult, acesta a spus ca s-a simtit inconfortabil pe anvelopele pe care le-a ales si a fost dezamagit de alegerile sale, insa la final, totul a fost bine.

Ogier a reusit sa obtina cea de-a treia pozitie la general la bordul modelului Toyota Yaris WRC, insa ramane lider la general dupa cele patru etape din WRC desfasurate pana acum, avand un avans de doar 2 puncte in fata lui Evans. 

Recomandari pentru tine!