WRC Suedia22: Thierry Neuville lider dupa ziua de vineri

Thierry Neuville la bordul unui model Hyundai a preluat conducerea Raliului Suediei chiar pe ultima proba a zilei de vineri, acesta fiind al cincilea lider diferit in aceasta prima zi din Suedia.

Primele sapte probe ale singurului raliu pe zapada din WRC au oferit o lupta superba, dupa primele cinci probe diferenta dintre primele sase echipaje a fost sub 9 secunde, insa finalul zilei de vineri il gaseste pe Neuville in postura de lider cu un avans de +4.3 sec. in fata lui Rovanpera ( GR Yaris Rally1 ) care incheie ziua pe pozitia a doua.

Elfyn Evans ( GR Yaris Rally1 ) a fost si el in postura de lider dupa ce a castigat cea de-a patra proba, acesta avand avantajul pe care l-a pastrat pana in ultima speciala din prima zi, acesta picand pe pozitia a trea dupa un loc 9 pe PS7. La finalul celor sapte probe speciale, Evans este la +7.4 secunde in spatele liderului si la +3.1 secunde de locul secund.

Photographer: Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi ocupa cea de-a patra pozitie in clasamentul general provizoriu, la +8.8 sec, dupa o prestatie frumoasa la intoarcere sa in WRC alaturi Toyota, aducand astfel trei modele in top 5 la finalul zilei.

Oliver Solberg ( i20 N Rally1 ) ocupa locul cinci la general cu un handical de +28.1 secunde fata de liderul Neuville.

Ghinionul lui Ott Tanak a continuat dupa ce echipa sa a fost nevoita sa retraga modelul sau din cauza unei probleme hibride, dupa ce estonianul a fost primul lider la general si mentinand un ritm bun pana pe proba cu numarul cinci, cand afla pe pozitia secunda la general dupa Evans, la +1.1 sec.

De asemenea, s-a dovedit a fi o vineri dificila si pentru M-Sport, Craig Breen loveste puternic modelul Ford Puma intr-un banc de zapada, acesta fiind nevoit sa abandoneze. 

Photographer: Red Bull Content Pool

Coechipierul Gus Greensmith s-a luptat cu problemele aparute la cutia de viteze si lovirea unui banc de zapada, fiind la aproape doua minute intarziere fata de lider, situat pe pozitia a opta la finalul zilei. Nici pentru Adrien Fourmaux nu a fost o zi reusita, acesta reusind sa aduca primul model Puma pe pozitia a saptea, la 1 minut si 18 secunde in spatele liderului provizoriu de la etapa din Suedia.

Katsuta reuseste sa obtina in prima zi de concurs de la WRC Suedia pozitia a sasea la bordul modelului Toyota.

Raliul continua sambata cu parcurgerea altor sase probe speciale.

 

Clasamente si rezultate: wrc.com

Recomandari pentru tine!