Thriller-ul s-a incheiat, Ogier a iesit invingator la Monza

Ogier a devenit pentru a opta oara campion mondial in WRC gratie victoriei superbe de la FORUM8 ACI Rally Monza 2021. Acesta a reusit sa se impuna in fata rivalului sau la titlu, Elfyn Evans, care a incheiat aceasta etapa pe locul secund, dupa ce timp de trei zile au avut un duel superb, cu schimbari intre cei doi in fruntea clasamentului cu fiecare proba speciala parcursa. Dani Sordo incheie acest raliu pe pozitia a treia la general cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC.

Daca dupa de ziua de vineri, Evans era in fruntea clasamentului general cu un avans de aproape o secunda si jumatate, ziua secunda a raliului l-a gasit pe Ogier in fotoliul de lider, cu un avans de doar jumatate de secunda in fata lui Evans dupa 13 probe speciale desfasurate in cele doua zile.

sursa foto: wrc.com

Ultima zi a raliului a avut programate 3 probe speciale care s-au desfasurat in zona circuitului de la Monza, iar Neuville reuseste sa isi adjudece victoria primei probe speciale a zilei de Duminica, urmat de Ogier si Evans care incheie proba in aceeasi secunda.

Neuville reuseste sa isi treaca in cont o noua victorie de proba, acesta castigand si cea de-a doua proba speciala a zilei, urmat de Dani Sordo, Teemu Suninen si Ogier care incheie pe patru, insa acesta isi mareste avansul la 7,6 secunde fata de Evans care incheie proba cu al saptelea timp, la +16.8 secunde in spatele liderului de proba.

Ultima proba speciala a raliului a contat ca si Power Stage-ul raliului care a fost adjudecata de acelasi Neuville , care l-a devansat pe pilotul Katsuta Takamoto pe modelul Toyota Yaris WRC pe aceasta proba, iar pe pozitia a treia a ajuns Dani Sordo.

 

Clasament Final FORUM8 ACI Rally Monza 2021

Jari  Huttunen se impune in cadrul WRC2

La bordul unui model Ford Fiesta Rally2, Jari  Huttunen reuseste sa isi treaca in cont victoria la Monza in fata lui Andreas Mikkelsen care a venit in Italia la bordul modelului Škoda Fabia Rally2 evo, acesta urmat fiind de Enrico Brazzoli care incheie podiumul in cadrul WRC2 la bordul modelului Škoda Fabia Rally2 evo.

Andreas Mikkelsen este deja campion la aceasta categorie inca de la etapa trecuta din Spania, unde nici nu a luat startul, insa gratie clasarii pe podium a rivalului sau, a devenit campion mult mai devreme decat se astepta.

 

Andrea Crugnola reuseste sa se impuna in cadrul WRC3 la bordul unui model Hyundai i20 N Rally2

Italianul Andrea Crugnola se impune in fata francezului Yohan Rossel care urca pe pozitia secunda chiar pe ultima proba speciala, acesta participand cu modelul Citroën C3 Rally2, la patru secunde diferenta in spatele liderului. Pozitia a treia a fost ocupata de Kajetan Kajetanowicz care cade pe trei dupa power stage.

 

Aceasta a fost ultima etapa din sezonul 2021 a Campionatului Mondial de Raliuri ( WRC ), insa din sezonul viitor incepe o noua era, era masinilor hibride in noul calendar WRC 2022

Recomandari pentru tine!