WRC: Tanak lider dupa prima zi de la Monte Carlo

Dupa ce coechipierul sau de la Toyota a reusit sa obtina cel mai bun timp in sesiunea de shakedown de la Monte Carlo, acum Tanak reuseste sa ocupe pozitia de lider la general dupa parcurgerea primei zi de la Raliul Monte Carlo. Doua probe speciale in lungime de aproximativ 41 de km au fost parcurse in prima zi a etapei de debut a Campionatului Mondial de Raliuri.

Prima proba speciala, La Bréole – Selonnet, a avut o lungime de 20.76 km si a fost adjudecata de Ott Tanak care a reusit sa parcurga proba speciala in 13 min. 02.0 sec., urmat fiind de colegul sau de echipa, Meeke Kris.

Ogier Sébastien reuseste sa obtina al treilea timp pe prima proba speciala a zile, la bordul unui Citroën C3 WRC si  termina proba speciala la +10.6 sec. in spatele liderului Tanak, iar Meeke termina proba la +5.0 sec. fata de lider.

Credit Foto: Honza Froněk for ewrc-results.com

Cea de-a doua proba speciala ( Avançon – Notre-Dame-du-Laus ) a avut o lungime de 20.59 km si a fost adjudecata de Thierry Neuville, urmat de Ogier si de Tanak care ramane pe prima pozitie la general.

Clasamentul general dupa cele doua probe il regaseste pe pilotul Toyota pe prima pozitie cu un avand de 9.1 sec. fata de ocupantul locului secund, Sébastien Ogier.

Pe a treia pozitie la general se regaseste Neuville care a urcat pana pe aceasta pozitie dupa adjudecarea probei, avand un handicap de +14.3 sec fata de lider si de +5.2 sec. fata de ocupantul locului secund dupa prima zi.

A doua zi de la Monte Carlo are programate doua bucle, mai exact 6 probe speciale parcurse de doua ori insumand o lungime de 125 km. 

Clasament general dupa ziua 1 –  Raliul Monte Carlo 2019 – WRC

Recomandari pentru tine!