Puma Rally1 WRC 2022 – Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place

M-Sport Ford a scos husa de pe masina sa Ford Puma Rally1, sperand ca va ghida echipa inapoi in varful Campionatului Mondial de Raliuri din acest an.

Echipa Ford a dezvaluit o noua imagine indrazneata pentru calatoria sa in noua era hibrida a WRC, echipa optand pentru o schema de culori uimitoare violet si albastru, cu sponsorizarea producatorului de bauturi energizante Red Bull. 

M-Sport a fost primul dintre cei trei producatori WRC care si-a prezentat prototipul Rally1, alegand sa lanseze modelul la Goodwood Festival of Speed ​​2021. De atunci masina a trecut printr-o serie de teste riguroase in toate conditiile pentru a o pregati pentru noul sezon WRC.

Ultima versiune a lui Puma a fost dezvaluita alaturi de rivalii echipajele de la Toyota si Hyundai la lansarea sezonului 2022 a WRC de la Salzburg, Austria, in fata presedintelui FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Alaturi de motorul cu combustie interna turbo de 1,6 litri, masinile vor produce in jur de 500 de cai putere in rafale scurte, alaturi de unitatea electrica, insa pilotii se pot bucura de cresterile d eputere numai in anumite conditii.

Sprijinul sporit din partea uzinei Ford pentru dezvoltarea Puma, echipa M-Sport este increzatoare ca masina sa din 2022 va putea lupta pentru victorie, dupa ce a castigat ultima data un raliu WRC in 2018, la Rally GB.

Sezonul trecut, echipa a ales ca majoritatea resurselor sa mearga catre dezvoltarea modelului Puma alaturi de Ford, ceea ce a avut un feedback pozitiv din partea echipajelor.

Fostul pilot Hyundai, Craig Breen, a fost recrutat pentru a pilota cea de-a treia masina pe tot sezonul alaturi de Gus Greensmith si Adrien Fourmaux, ambii piloti alergand si in sezonul trecut.

O a patra masina se va alatura trio-ului la deschiderea sezonului de la Monte Carlo din weekendul viitor, care va fi pilotata de Sebastien Loeb, campion WRC de noua ori si ocupant a locului secund in Raliul Dakar din acest an. 

Testarea noului model s-a desfasurat in mare parte fara probleme pentru M-Sport, pana cand Breen a suferit o iesire in decor nefericita in timpul testului pre-eveniment de saptamana aceasta din Franta. Din fericire, atat Breen, cat si copilotul Paul Nagle, nu au fost raniti, iar testul a continuat dupa ce echipa de mecanici de la M-Sport a reusit sa repare modelul Puma peste noapte. 

Loeb a testat astazi ( 16 ianuarie ) modelul Puma pentru a se pregati pentru runda de deschidere a WRC din 20-23 ianuarie. 

 

Recomandari pentru tine!