Latvala: Safari este sansa noastra de a ne reveni

Jari-Matti Latvala, directorul echipei Toyota Gazoo Racing, priveste cu incredere spre Raliul Safari din Kenya, programat pentru aceasta luna, ca fiind oportunitatea ideala pentru formatia sa de a-si revendica suprematia in WRC. Echipa, care isi are baza in Jyvaskyla, a avut un start de sezon mai putin favorabil in Campionatul Mondial de Raliuri FIA, cedand teren in fata principalilor lor competitori, Hyundai Motorsport. Totusi, Latvala are in vedere inversarea acestei dinamici si impiedicarea unei serii de triumfuri consecutive ale adversarilor sud-coreeni.

Istoricul recent ofera motive de optimism pentru Toyota, avand in vedere ca, de la revenirea Raliului Safari in calendarul WRC in 2021, Yaris WRC nu a fost invins. Cu toate acestea, Latvala abordeaza cu umilinta provocarile care stau in fata, recunoscand dificultatile specifice acestui eveniment.

Raliul Safari ne asteapta cu bratele deschise, si chiar daca anul acesta calendaristic competitia se suprapune cu sezonul ploios, ceea ce adauga un grad suplimentar de dificultate, ma bazez pe fiabilitatea dovedita a vehiculelor noastre pentru a face fata cu succes provocarilor din Kenya„, a declarat Latvala.

Pentru a reveni pe drumul victoriilor in WRC, echipa Toyota trebuie sa adopte o strategie prudenta si sa demonstreze o rabdare exemplara, in special dupa rezultatele sub asteptari din primele doua runde ale sezonului. Raliul Safari este vazut de membrii echipei ca o sansa de a-si etala determinarea si de a se pozitiona din nou in fruntea clasamentului.

Campionul mondial en-titre si fost triumfator al editiei anterioare a Raliului Safari, Kalle Rovanpera, alaturi de coechipierii Elfyn Evans si Takamoto Katsuta, vor lua parte la competitia ce se va desfasura in Naivasha, intre 28 si 31 martie, cu scopul de a-si consolida pozitiile si de a asigura o prestatie de exceptie pentru echipa Toyota Gazoo Racing.

In concluzie, cu o strategie bine pusa la punct si cu spiritul competitiv caracteristic, Latvala si echipa Toyota Gazoo Racing sunt pregatiti sa faca fata provocarilor Raliului Safari si sa-si reafirme pozitia de lideri in campionatul WRC.

Recomandari pentru tine!