Proton Iriz R5 in cadrul WRC2 din 2020 dupa plecarea Skoda Motorsport?

Proton Iriz R5 pregatit pentru duelul din cadrul WRC2 si WRC2-PRO din sezonul 2020?

De doua ori campionul mondial la raliuri, Marcus Gronholm, a fost incantat de prestatia modelului Proton Iriz R5, dupa ce acesta s-a urcat pentru doua zile la volanul modelului pentru a vedea potentialul R5-ului, afirmand la sfarsit ca este „pregatit pentru WRC”.

Gronholm, responsabil pentru o mare parte a lucrarilor de dezvoltare pentru modelul Iriz R5, a efectuat un test cu acest model si a fost incantat de imbunatatirile facute fata de cele de la inceputul proiectului, cand acesta a condus Proton.

Prima zi a avut loc in pe un traseu inpadurit, pe macadam, unde a si testat sistemul de lumini pentru probele nocturne. Ziua secunda a fost programata pentru teste pe asfalt.

Gronholm, castigatorul WRC din sezoanele 2000 si 2002, a precizat ca „avem ceva foarte bun aici” dupa cele doua zile de teste. El a remarcat, de asemenea, ca Proton ar putea duce lupta R5 cu marii producatori de R5 in WRC din 2020.

proton iriz r5
Credit Foto: DHarrigan

Dupa feedback-ul pozitiv a lui Marcus Gronholm, dezvoltatorii lucreaza intens la inscrierile in viitorul sezon WRC2.

Am avut o senzatie buna in aceasta masina, imediat m-am simtit confortabil. Nu au fost surprize, nu a fost de subliniat sau de supravegheat prea mult. OK, poate sunt unele lucruri de facut in amortizoare, dar aceasta este doar o reglarea fina„a adaugat Marcus.

Macadamul pe care am pilotat in prima zi a fost dificil, a fost atat de alunecos. Nu a fost chiar atat de mult un test, mai degraba acomodare.

Masina era buna, urmatoarea proba ar fi sa o duca in Suedia sau in Finlanda pentru a face niste teste pre-eveniment si setari, dar asta este pentru pilotii adevarati, eu am fost doar pilot invitat! ” a spus Marcus Gronholm.

Directorul echipei, Chris Mellors, a fost incantat de feedback-ul lui Gronholm si a confirmat ca Proton lucreaza pentru a lua startul in WRC 2 in sezonul World Rally Championship 2020.

Am avut parte de cateva zile bune, puternice, se pare ca ceea ce am lucrat pana acum este de bun augur. Am lucrat recent la motor si totul este gata. Masina are toate bucatile potrivite cu suspensie Reiger, transmisie Xtrac si electronica Cosworth. Totul este acolo si totul este insurubat pe un sasiu superb si foarte puternic” a declarat Chris.

Recomandari pentru tine!