Calendarul WRC 2024 a fost dezvaluit

Calendarul competitional 2024 a Campionatului Mondial de Raliuri ( WRC ) va cuprinde 13 etape pe patru continente. Dupa cum bine stim, etapa de la Monte Carlo va da startul sezonului, fiind programata la sfarsitul primei luni din an, mai exact intre 25-28 Ianuarie 2024.

Echipajele vor ramane tot intr-o clima rece, deoarece se va face deplasarea in Suedia la trei saptamani distanta de prima etapa, urmand apoi o schimbare drastica de temperatura, de la multe grade cu minus, trecem la temperaturi ridicate, praful si caldura de la Safari Rally Kenya va da batai mari de cap echipajelor si materialului de concurs in perioada 28-31 Martie.

Etapa din Croatia va puncta ca si etapa a patra, avand loc intre 18 – 21 aprilie, inainte de a ajunge pe probele de macadam de la Vodafone Rally Portugalia din perioada 9 – 12 mai.

Rally Italia Sardegna este urmatorul raliu, avand loc intre 30 mai si 2 iunie, urmat de revenitul Raliu al Poloniei ORLEN, care ajunge la editia cu numarul 80, care prezinta probe speciale de macadam extrem de rapide.

Dupa ce a fost o runda de succes a Campionatului European de Raliuri FIA, Tet Rally Letonia se alatura calendarului ca un eveniment demn de WRC in toata regula la mijlocul lunii iulie, urmat de Secto Rally Finlanda, la inceputul lunii august. EKO Acropolis Rally Greece conteaza ca si etapa a zecea si se desfasoara in prima saptamana din septembrie.

Raliul Chile Bio Bió va avea loc la sfarsitul lunii septembrie, urmand ca cea de-a doua editie a Central European Rally sa se desfasoare intre 31 Octombrie si 3 Noiembrie.  FORUM8 Rally Japan se va desfasura la trei saptamani de etapa europeana, intre 21-24 noiembrie 2024.

Recomandari pentru tine!