WRC Mexic: Lappi, porte-bonheur pentru Ogier

Sebastien Ogier isi conserva pozitia de lider, in fata unui Elfyn Evans pus sub presiune de catre Ott Tanak.

Prima bucla a celei de-a doua zile avea sa-l scoata, sporadic, in evidenta pe Kris Meeke, cel ce castiga prima proba a diminetii mexicane si se instaleaza la conducerea raliului. Insa, chiar pe urmatoarea proba, acesta sufera o pana de cauciuc, vazandu-se retrogradat pana pe pozitia a 5-a.

Pe aceiasi prima proba, Ogier face si el pana, dar norocul are o afinitate pentru multiplii campioni mondiali. Astfel, Esapekka Lappi iese in decor, masina ramane intr-o pozitie periculoasa iar proba este neutralizata, Ogier primind un timp din oficiu, net superior celui pe care-l obtinea terminand tronsonul pe pana. Trecut fiind de aceasta incercare, francezul gestioneaza bine restul zilei, mentinandu-si avansul in jurul celor 30 de secunde.

Pentru locul al doilea, lupta se da intre Evans si Tanak, cel din urma recuperand peste 20 de secunde pe parcursul zilei, apropiindu-se astfel la doar 2.2 unitati de britanic.

Nimic de castigat pentru Neuville si Meeke, cei care ocupa locurile 4 si 5 si au ecarturi considerabile, atat in fata, cat si in spatele lor.

Iata configuratia clasamentului general, cu doar 3 probe speciale inainte de final:

Incepand cu ora 17 (ora Romaniei), pilotii vor pleca pe ultimii 60 de kilometri cronometrati ai raliului. Asadar, va invit la un Power Stage in care pilotii vor da totul!

Photo credits: racecar.com

Sursa Articol: RPM Racing Ro

Recomandari pentru tine!