Toyota a castigat primul raliu dupa 17 ani.

Prima victoria de la revenirea in Campionatul Mondial de Raliuri dupa 17 ani pentru Toyota.

Toyota triumfa la revenirea in mondialul de raliuri, dupa ce in prima etapa din WRC care s-a desfasurat la Monte Carlo pilotul echipei Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, a terminat pe pozitia a doua a clasamentului general, la a doua etapa din WRC, acesta a reusit sa aduca prima victorie pentru acestia dupa o pauza foarte indelungata de 17 ani.

Dupa Citroen si Volkswagen care in ultimi ani au reusit sa triumfe in mondialul de raliuri, un nou nume se ridica dupa acestea doua, acesta fiind japonezii mai sus mentionati. Ultima performanta de succes a echipei a fost cu pilotul Didier Auriol in Raliul Chinei.

Este incredibil. O noua echipa, o noua masina, al doilea raliu al nostru si am castigat. Nu am niciun cuvant sa descriu bucuria aceasta, sunt foarte emotionat. Suntem la un nivel bun, dar acum mergem inainte si devine mai dificil. Urmeaza Raliul Mexicului si sunt foarte motivat pentru castigarea acestui campionat” a spus Latvala la finalul etapei din Suedia.

Latvala este lider in World Rally Championship, urmat de Ogier si Tanak. Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri se va desfasura in Mexic intre 9-12 Martie, fiind o etapa de macadam care inseumeaza aproape 400 km de probe speciale.

Recomandari pentru tine!