Toyota intentioneaza sa construiasca un model Yaris R5

Echipa Toyota care participa in cadrul WRC intentioneaza sa construiasca o masina cu specificatie R5 care sa poata concura la clasa WRC2, acestia fiind printre constructorii care nu au un asemenea material de concurs. Toyota este singura echipa dintre cele patru echipe din WRC, care nu dispune de o masina cu specificatii R5, deoarece Citroen, Ford si Hyundai sunt toate reprezentate de minim un echipaj in WRC2.

Intarzierea a fost cauzata de lipsa unui motor adecvat de 1600cc la gama de autovehicule Toyota, insa o model nou de la Toyota ar trebui sa anuleze aceasta problema. Surse din echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT au declarat ca Toyota Yaris R5 va fi disponibil cel mai probabil in 2021.

„Facem un studiu chiar acum , dar avem deja in plan sa construim un model R5. Ne asteptam ca in curand sa fie o alta masina disponibila [rutiera] cu un nou motor, dar trebuie sa asteptam pana cand numarul de omologare si de productie al acelui motor sa fie disponibil.  Va fi un proiect interesant si o modalitate buna de a vedea mai multe Toyota Yaris participand in competitiile din intreaga lume.Am auzit de la FIA ca aceasta categorie nu se va schimba, ceea ce este o veste buna deoarece aceasta clasa [R5] este una buna„, a spus Makinen.

Sursa Foto: wrc.com

Modelul Skoda Fabia R5 a castigat campionatul WRC2 in fiecare an de la introducerea sa incepand cu 2016. Modelul de la M-Sport, Ford Fiesta R5 s-a dovedit a fi, de asemenea, popular si de succes, in timp ce si echipa Citroen ofera modelul C3 R5 pe care l-am putut vedea in sezonul trecut in CNR, model pilotat de Simone Tempestini, insa in acest an,Vali Porcisteanu va fi prezent in campionatul romaniei cu acest model.

Echipa de uzina Hyundai ofera si acestia modelul i20 cu specificatii R5 , model pe care il va pilot in sezonul nou din CNR triplul campion national, Simone Tempestini. Volkswagen a introdus recent un model R5, asta dupa ce au luat decizia de retragere din Campionatul Mondial de Raliuri.

Noutati
Vezi mai multe