Fratii Maior, start in jWRC in acest weekend, in Suedia

Dupa 8 ani de la castigarea titlului mondial de juniori in WRC de catre Simone Tempestini, motorsportul romanesc se bucura din nou de sperante pentru un trofeu, de data aceasta prin intermediul fratilor Norbert Maior si Francesca Maior. Acestia au ajuns in competitia suprema datorita titlului european pe care l-au obtinut in toamna.

Cei doi vor participa in aceasta saptamana in prima etapa a sezonului pentru Juniori si cea de-a doua din WRC, Raliul Suediei, o competitie deja legendara, care se desfasoara exclusiv pe zapada si gheata. Pe langa suprafata diferita, fata de asfaltul si macadamul din competitiile interne, fratii Maior vor avea parte si de o alta provocare, deoarece distanta raliului este de 300 de kilometri, cu 50% mai mare decat in competitiile europene si de aproape 3 ori mai mare decat in Campionatul National. Fratii Maior formeaza singurul echipaj romanesc din Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC ).

„Suntem entuziasmati de acest nou inceput pentru cariera noastra. Pare un vis pentru noi. Anul trecut nici nu stiam daca putem participa la vreo etapa internationala, acum suntem campioni europeni de juniori si suntem la Campionatul Mondial. Vrem sa ne bucuram de fiecare kilometru pe care il vom parcurge, dar suntem constienti ca greul abia de acum incepe”, a spus Norbert Maior

Juniorii din WRC vor lua startul pe un model Ford Fiesta Rally3, asemenea celorlalte 18 echipaje participante in competitia rezervata exclusiv juniorilor, piloti cu varsta sub 28 de ani.

De mentionat este faptul ca, in raliu, sunt considerati juniori pilotii pana la 28 de ani deoarece acestia pot incepe o cariera in aceasta disciplina abia dupa ce au implinit 18 ani.

La etapa din Suedia sunt inscrise un total de 57 de echipaje, dintre care 19 se lupta pentru titlul de la juniori, fiind un adevarat record la juniori.

„Concurenta este imensa, dar suntem obisnuiti cu presiunea si vom trata situatia ca atare. Nu ne-am setat un obiectiv pentru acest an, dar facem ce stim mai bine si sper sa o facem cu succes”, a adaugat Maior.

Norbert Maior si Francesca Maior sunt cei mai tineri piloti din WRC. In timp ce majoritatea pilotilor din divizia rezervata juniorilor prefera sa aiba copiloti cu experienta, cei doi frati din Brasov au ales sa se sustina reciproc in aceste etape dificile. Francesca are doar 23 de ani, iar al doilea cel mai tanar copilot este irlandezul Conor Mohan, in varsta de 26 de ani.

 

sursa foto: fb pagina Norbert Maior

Recomandari pentru tine!