Croatia Rally 2021: Ogier reuseste victoria pe ultima proba

Cea de-a treia etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, Croatia Rally, s-a desfasurat in weekendul 23-25 aprilie, invingatorul etapei fiind Sebastien Ogier, la bordul modelului Toyota Yaris WRC.

Acesta reuseste sa isi adjudece victoria chiar pe ultima proba speciala, gratie lui Evans care a fost la un pas de a scapa modelul Yaris de sub control pe ultimele viraje, acesta fiind liderul etapei inainte de Power Stage, cu un avans de 3.9 secunde. 

Ogier devine astfel si liderul clasamentului general WRC dupa aceasta etapa, acumuland 61 de puncte, urmat de Neuville ( 53 puncte ) si Evans care se regaseste pe 3 la general WRC cu 51 de puncte.

Ogier este la a doua victorie in acest sezon, dupa etapa de la Monte Carlo, acesta se impune si in Croatia in fata lui Evans care termina raliul la +0.6 secunde. Thierry Neuville termina cea de-a treia etapa pe pozitia a treia la general, avand un handicap de +8.1 secunde fata de Ogier si +7.5 secunde fata de Evans.

Sursa: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Østberg Mads isi adjudeca victoria in Croatia Rally la categoria WRC2

La bordul unui model Citroën C3 Rally2, Østberg Mads si-a adjudecat victoria in detrimentul lui Teemu Suninen ( Ford Fiesta Rally2 ) care termina pe locul secund, fiind la +28.5 secunde in spatele liderului. Pe pozitia a treia fiind Wilkinson Bulacia ( Škoda Fabia Rally2 evo ) care termina la +2:02.7 sec. in spatele lui Mads.

Østberg a condus acest raliu in foarte mare parte, la finalul fiecarei zi de concurs fiind in pozitia de lider pana la finalul acestei etape.

In cadrul WRC 3 s-a impus Kajetan Kajetanowicz la bordul modelului Škoda Fabia Rally2 evo, fiind urmat pe pozitia secunda de Emil Lindholm care a participal pe acelasi model ca si Kajetan, fiind urmat pe ultima treapa a podiumului de Yohan Rossel pe un model Citroën C3 Rally2.

Rezultatele si clasamentele de la Croatia Rally 2021 se pot vedea ewrc results.

In cadrul Junior WRC s-a impus Jon Armstrong, acesta fiind urmat de Sesks Mārtiņš care termina acest raliu la peste jumatate de minut fata de lider ( +33.5 secunde ). Pozitia a treia ii revine lui Lauri Joona care termina cu un handicap de + 48.8 secunde.

Echipajul romanesc format din Raul Badiu/Rares Fetean au abandonat sambata din acest raliu din cauza unei iesiri in decor, insa au revenit Duminica dupa regula de SuperRally pentru a acumula experienta in modelul Ford Fiesta Rally4 pe care se alearga in acest sezon in Junior WRC.

Recomandari pentru tine!