Acropolis Rally revine in WRC pentru prima data din 2013

Acropolis Rally revine in Campionatul Mondial de Raliuri in acest sezon.

Promoterul WRC a incheiat un „acord multianual” cu organizatorii Acropolis Rally, care revine in campionat anul acesta pentru prima data dupa 2013.

Luand locul etapei din Chile, care a fost anulat din cauza restrictiilor legate de COVID din tara, evenimentul desfasurat pe macadam va gazdui runda 10 a WRC in perioada 9-12 septembrie.

Renumita pentru probele sale, Acropolis  Rally a fost unul dintre primele evenimente care au fost inscrise in mondialul de raliuri ( WRC ) in sezonul inaugural din 1973 si s-a desfasurat ca si etapa inclusa in campionat de 38 de ori.

In acest moment, organizatorii raliului lucreaza la finalizarea itinerariu-lui si pentru gasirea orasului care va gazduii aceasta etapa, urmand sa fie aprobate de Promoterul WRC si FIA.

Acropolis Rally

Directorul general al Promotorului WRC, Jona Siebel, a declarat: „Acropolis Rally detine un istoric frumos in WRC si apreciem angajamentul urias al guvernului grec in readucerea acestei etape in calendar.

De asemenea, presedintele FIA, Jean Todt, a salutat intoarcerea acestei etape, dupa ce a concurat in calitate de copilot in cinci editii, intre anii 1970 si 1981. Acesta a si castigat doua sezoane in calitate de director al echipei Peugeot in 1985 si 1986.

Am o amintire atat de speciala cand vorbim despre aceasta etapa„, a spus Todt. „ Este o placere sa vad Acropolis Rally revenind la cel mai inalt nivel al disciplinei datorita sprijinului autoritatilor, alaturi de angajamentul puternic al organizatorilor„.

Recomandari pentru tine!