Revenirea Safari Rally Kenya in WRC a fost amanata pentru 2021

Revenirea etapei Safari Rally Kenya in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri FIA ( WRC ) a fost amanata pana in 2021 in urma unui acord intre FIA, Promotorul WRC si Guvernul Keniei, acord semnat vineri (15 mai 2020) din cauza restrictilor si problemelor economice cauzate de pandemia de Covid 19.

Decizia a fost luata in urma discutiilor intre cele trei parti pentru a proteja sanatatea tuturor celor implicati in fenomenul WRC si a celor din Kenya, alaturi de restrictiile de circulatie globala.

Cea de-a saptea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri FIA a fost programata initial pentru perioada 16 – 19 iulie 2020, iar revenirea acesteia in calendarul WRC pentru prima data dupa editia din 2002 a fost asteptata cu nerabdare atat de echipaje, cat si de fanii motorsportului.

Directorul general al promotorului WRC, Oliver Ciesla, a declarat: „ Regretam foarte mult aceasta decizie, dar, din pacate, nu am avut nici o alta alternativa avand in vedere situatia globala actuala. Campionatul are o datorie pe care trebuie sa si-o asume fata de echipaje si staff, precum si de comunitatea mai larga, iar acest lucru ramane obiectivul nostru.

„Intoarcerea etapei Safari Rally Kenya a fost una dintre cele mai importante momente ale sezonului WRC 2020 si pe aceasta cale multumim presedintelui Uhuru Kenyatta, Guvernului Keniei si intregii echipe din cadrul proiectului Rally Safari Rally, condus de Phineas Kimathi, care a muncit atat de mult. Asteptam cu nerabdare sa intalnim Safari Rally Kenya in 2021.

Directorul etapei FIA, Yves Matton, a subliniat efectul Coronavirusului asupra societatii de pe glob.

Am fost cu totii foarte incantati sa vedem intoarcerea WRC in Africa si Kenya dupa 18 ani. Suntem dezamagiti ca nu se va intampla anul acesta, avand in vedere toata munca grea care a fost depusa de guvern si de echipa de organizare din Kenya. Pandemia Covid-19 a avut un impact urias in toate sferele societatii, inclusiv in sfera motorsportului, dar sper ca vom fi mai puternici dupa aceasta criza si deja asteptam cu nerabdare sa se desfasoare Raliul Safari in 2021„, a adaugat el .

Secretarul cabinetului guvernamental, Amina Mohamed, a fost una dintre fortele care s-au zbatut pentru revenirea etapei din Africa in calendarul WRC

Amanarea evenimentului pana in 2021 nu a fost o decizie simpla de luat. Cu toate acestea, suntem constienti de provocarile globale actuale si va asiguram ca Raliul Safari va marca o parte semnificativa din istoria tarii noastre asa cum a fost destinata pentru urmatorii trei ani ”.

Recomandari pentru tine!