Kris Meeke obtine cel mai bun timp la Monte Carlo in sesiunea de shakedown

Monte Carlo gazduieste etapa de debut a WRC si se desfasoara in acest weekend ( 24-27 ianuarie 2019 ) , fiind o traditie deja acest lucru.

Astazi s-a desfasurat sesiunea de Shakedown de la Raliul Monte Carlo, iar Kris Meeke a obtinut cel mai bun timp al sesiunii de teste, reusind sa opreasca cronometrul la 1 minut si 56.8 secunde pe cei 3.35 km cat a avut lungimea probei.

Al doilea timp al sesiunii a fost obtinut de Sebastien Ogier la bordul Citroen-ului C3 WRC, acesta reusind sa parcurga traseul in 1 minut si 56.9 secunde. 

Lappi Esapekka reuseste si el sa obtina al treilea timp la bordul unui Citroën C3 WRC, fiind mai lent cu jumatate de secunda fata de Kris.

Prima zi a raliului, adica joi, are pregatite doua probe speciale pentru concurenti, fiind o etapa unde sunt parcurse doua probe in prima zi a raliului, lucru care la majoritatea etapelor din calendarul WRC nu il regasim, ci doar o superspeciala.

Kris Meeke reuseste sa parcurga traseul de 5 ori, fiind numarul maxim de treceri permis fiind printre putinii piloti care au reusit sa parcurga traseul de atatea ori. Acesta a reusit sa obtina cel mai bun timp pe cea de-a treia trecere.

Sesiunea shakedown a avut loc pe un asfalt curat, insa joi seara acesta au de parcurs putin peste 40 de km de proba speciala, imparititi in doua probe speciale. Monte Carlo este foarte cunoscut datorita conditilor meteorologice schimbatoare care pot schimba castigatorul raliului in orice moment. 

sursa foto: wrc.com

Doua modele au fost in TOP 5, Toyota Yaris si Citroen C3, care au reusit sa obtina timpi pentru a urca in acest top. Primul model Hyundai a fost pozitionat de Neuville pe pozitia a 6 -a, urmat de cele doua forduri pilotate de Suninen si Evans.

Timpi Shakedown de la Raliul Monte Carlo 2019

sursa clasament: www.ewrc-results.com

 

Recomandari pentru tine!