CNDC: Victorie la Silverstone pentru Claudiu Clima

Prima etapa a Campionatului National Digital de Circuit Betano a oferit un spectacol garnisit cu toate ingredientele necesare succesului: doi invingatori diferiti in cele doua manse si un lider care a pariat pe constanta.

CALIFICARI – Daca in precalificari si-a adjudecat cel mai bun timp cu un avans de numai 23 de miimi de secunda fata de Emanuel Gaczella, Claudiu Clima si-a demonstrat potentialul si in calificarile de la Silverstone, acolo unde si-a adjudecat primul pole position din Campionatul National Digital de Circuit Betano, cu un avans confortabil de peste trei zecimi de secunda fata de al doilea clasat, Cristian Moisescu. Cel mai bine plasat pilot de pe linia a doua a grilei – Leo Borlovan – si-a adjudecat cel de-al treilea timp, la fel ca si in precalificari. Alaturi de el s-a pozitionat Bogdan Moldovan, pozitiile urmatoare de pe grila de start fiind ocupate de Florin Botea, Alex Manitiu, Valantin Boldur, Bogdan Mutu, Mihai Dragan si Alex Mirea, ultimul fiind si singurul pilot din categoria “Racers” care a reusit sa intre in Top Ten-ul calificarilor. Clasat pe pozitia a 14-a, Florin Mergea a obtinut un rezultat care ne-arata ca reprezentantul sportului alb se descurca si pe asfaltul circuitelor virtuale. Cu Emil Nestor, Sergiu Itu si Raul Badiu pe locurile 23, 24 si respectiv 26, pilotii din campionatul de coasta, navigatorii si pilotii de raliuri si-au asigurat prezenta in cursa inaugurala a sezonului digital.

MANSA I – Cu o prima linie ocupata de Claudiu Clima si Cristian Moisescu, duelul dintre echipele Zecarul eSports si Virtual Racing Romania avea sa acapareze atentia inca din start. Desi a plecat din pozitia a doua a primei linii, Cristian Moisescu si-a etalat foarte rapid iscusinta intr-ale pilotajului virtual si a trecut la conducere pentru ca in final sa termine primul, cu peste 7,5 secunde avans fata de al doilea clasat – Bogdan Mutu. Plecat din pole position, Claudiu Clima si-a adjudecat pozitia a treia dupa o mansa in care a demonstrat ca este unul dintre pilotii cu pretentii in lupta pentru titlu.

Mult mai interesant s-a dovedit duelul pentru pozitia a patra, acolo unde Alex Manitiu a terminat in fata lui Dragos Simion si a lui Florin Mergea, cei trei situandu-se intr-un ecart de numai 1,336 secunde. Cu nu mai putin de opt locuri castigate fata de pozitia sa de pe grila, jucatorul nostru de tenis s-a aflat pe lista remarcatilor din prima mansa. Top tenul a fost completat de Florin Botean, Mihai Dragan, Mihai Rusu si Alex Mirea.

MANSA II – Cu o grila in care primii zece clasati din mansa intai urmau sa plece in ordine inversa, spectacolul mansei secunde promitea sa fie putin mai incitant. Proaspat remarcatii urmau sa incerce sa revina pe locurile fruntase, in timp ce ocupantii primelor doua linii era clar ca nu se vor lasa depasiti foarte usor. Plecat din pole position, Alex Mirea a preluat rapid controlul cursei, lasand impresia ca va inclina balanta mansei secunde in favoarea categoriei “racers”. Dar n-a fost sa fie si – paradoxal – avea sa fie oprit de o problema legata de natura virtuala a cursei. Mai exact, intreruperea conexiunii a fost cea care l-a obligat sa priveasca finalul doar din ipostaza de telespectator, in timp ce Mihai Dragan, plecat din pozitia a treia a grilei, a reusit sa termine castigator in mansa secunda. Dar lista remarcatilor trebuie completata si cu ceilalti doi piloti de pe podium, Dragos Simion si Claudiu Clima, plecati de pe pozitiile a sasea si respectiv a opta. Cat despre Claudiu Clima, clasarea pe pozitia a treia in fiecare dintre cele doua manse face ca pilotul echipei Zecarul eSports sa contabilizeze un numar de puncte mai mare decat castigatorii acestora, Cristian Moisescu si Mihai Dragan. Top Ten-ul mansei secunde a fost completat de Florin Botea, Bogdan Moldovan, Mihai Rusu, Florin Mergea, Valentin Boldur, Dan Dracea si Mihnea Georgescu.

Dupa prima etapa, Claudiu Clima se instaleaza la conducerea campionatului cu un avans de 7 puncte fata de Mihai Dragan si Dragos Simion, in timp ce Cristian Moisescu este al patrulea cu un deficit de 9 puncte.

Etapa urmatoare a campionatului este programata in 25 aprilie pe circuitul Red-Bull Ring. 

 

 

Recomandari pentru tine!