Dupa “vacanta de vara”, Csongor Szabo si Robert Maior revin pe probele speciale la Cotnari Rally Iasi

  • Dupa o lunga pauza de la ultima etapa, Transilvania Rally, Campionatul National de Raliuri “Dunlop” continua cu penultimul raliu, Cotnari Rally
  • Cotnari Rally se desfasoara in capitala Moldovei, Iasi, si pe drumurile de macadam din judet
  • Dupa victoria din cadrul Swift Sport Cup de la Cluj, Csongor si Robert pleaca cu dorinta reeditarii rezultatului din Transilvania.

 

Campionatul National de Raliuri “Dunlop” programeaza inca 2 etape ramase de desfasurat in sezonul 2016, penultima dintre ele, Cotnari Rally, urmand a se desfasura pe macadamul din judetul Iasi si pe strazile capitalei Moldovei. Raliul se desfasoara in perioada 8-10 septembrie pe o distanta de 117 kilometri cronometrati, impartiti in 9 probe speciale, urmand a avea la start peste 55 de echipaje din toata tara. Ca in fiecare an, este asteptat ca raliul moldav sa atraga un numar mare de spectatori care isi sustin favoritii si iau parte la spectacolul automobilistic.

 

Recunoasterile pentru Cotnari Rally 2016 vor incepe miercuri, urmand ca joi sa fie programate verificarile administrative si tehnice, dar si testele oficiale ale raliului, ce vor avea loc in localitatea Pietrărie, joi, in intervalul orar 13:00 – 16:30. Dupa efectuarea ultimelor reglaje si acomodarea cu macadamul iesean, echipajele vor lua startul pe superspeciala stradala a raliului, ce va avea loc in deja celebra zona “Rapa Galbena” din Iasi. Rand pe rand, echipajele vor urca pe podiumul de start, unde vor acorda un scurt interviu, urmand ca apoi sa ia startul pe cei 1.9 kilometri ai superspecialei iesene, cea care, in fiecare an, reprezinta un magnet pentru spectatorii veniti sa vada la lucru caii putere ai masinilor de concurs.csongor-szabo-robert-maior-foto-rallycow

 

Lupta pentru victorie se va da vineri si sambata, cand au loc probele speciale lungi ale raliului – cate patru in fiecare din cele doua zile. Vineri, echipajele au programate cate doua treceri pe “Cioca-Boca” si “Madarjac”, speciale in lungime de 14.85, respectiv 24 de kilometri, in timp ce sambata cele doua probe pe care concurentii se vor duela au o lungime totala de 38 de kilometri: “Paun”, in lungime de 8.45 si “Dobrovat”, in lungime de 10.7 kilometri, ambele parcurse de doua ori. Dupa incheierea celor 9 speciale cronometrate, echipajele vor lua parte la festivitatea de premiere, care va avea loc sambata, incepand cu ora 19:00, in fata Primariei Iasi.

 

Fiind in prezent in fruntea clasamentului Swift Sport Cup si pe locul secund in cadrul clasei 9, Csongor Szabo si Robert Maior pleaca la a doua etapa din Moldova din 2016 cu sperantele unui nou rezultat bun, care sa le consolideze cele doua clasari foarte importante pentru echipaj. Victoria de la Transilvania Rally a re-adus echipajul in pozitia de lider al cupei monomarca, iar o noua victorie este importanta pentru Csongor si Robert, cu doar doua etape ramase de desfasurat pana la finalul sezonului 2016.

 

Obiectivul ramane neschimbat. Vrem sa crestem ritmul, sa fim mai rapizi, suntem optimisti si hotarati sa obtinem un nou rezultat bun. Mai sunt doar doua etape de desfasurat, trebuie sa fim atenti la greseli, sa le evitam si sa dam tot ce putem pe probele speciale” a declarat Csongor inaintea Cotnari Cotnari Rally 2016. “E raliul meu de casa, imi place mult si ma simt foarte bine la Iasi. Sunt nerabdator sa iau startul si sa ma lupt, atat la clasa 9, cat si la Cupa Suzuki” a continuat Szabo inaintea startului in recunoasterile raliului.

 

Cu o noua trecere de la asfalt la macadam, Suzuki-ul Swift Sport a fost pregatit pentru drumurile de pamant din judetul Iasi: “Masina a fost revizuita complet dupa Cluj si pregatita pentru probele de la Iasi, probe rapide si frumoase, care imi plac mult. O sa fie o lupta frumoasa, asteptam spectatorii sa fie pe marginea probelor sa vada echipajele in actiune!” a incheiat Csongor Szabo.

 

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica, Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag, Zarah Moden, New Fashion si Observatorul de Covasna.

 

Credit Foto: RallyCow

Recomandari pentru tine!