Duelul pentru titlul Cupei Suzuki 2019 se da la Tess Rally

Dupa o istorie de zeci de ani pe celebrele speciale de asfalt din judetul Brasov, Tess Rally face trecerea in 2019 pe macadam si aduce in calendar speciale noi, care vor fi parcurse in premiera de catre aproape toate echipajele. Cu 10 probe care insumeaza aproape 110 kilometri cronometrati, Raliul Brasovului va fi o provocare pentru piloti si copiloti, cu trasee de concurs care reprezinta necunoscute si care vor produce, cu siguranta, surprize.

Cu sesiunea de autografe si startul festiv programate joi seara in Piata Sfatului din Brasov, incepand cu ora 19:30, competitia va continua cu testele oficiale de la Crizbav, vineri dimineata, intre 8:00 si 12:00, urmand ca startul din parcul de service amplasat in parcarea centrului comercial Coresi sa aiba loc la ora 14:00. Vineri sunt programate 3 speciale: ”Sacele”, cea mai lunga a raliului, urmata de prima trecere pe ”Glejarie”, in timp ce superspeciala din zona Colina va incheia prima zi de concurs. Sambata, echipajele vor parcurge alte cinci speciale, grupate in doua bucle: ”Sacele”, ”Glejarie” si ”Paltin”, ca mai apoi dupa-masa sa fie programate ultimele treceri pe ”Sacele” si ”Glejarie”.

Cu masini egale, cu o competitie stransa si cu o lupta de zile mari de-a lungul celor sapte etape desfasurate in 2019, Cupa Suzuki a avut parte de un sezon spectaculos si o lupta in trei pana la raliul anterior, Transilvania Rally. Dupa victoria de pe asfaltul clujean, Danut si Lucian Budai pleaca in Tess Rally cu prima sansa la titlu cupei monomarca, lupta urmand a se da cu Bogdan Vrabie si Levente Csegzy, pretendenti la titlu care vor forta pentru a se impune pe macadamul brasovean.

Din cauza abandonului de la etapa anterioara, Andrei Georgescu va fi absent la etapa care incheie sezonul 2019, Suzuki-ul Swift fiind avariat dupa iesirea in decor de la Transilvania Rally. Astfel, Georgescu pierde ultima treapta a podiumului in acest sezon in detrimentul echipajului Bogdan Talasman & Andrei Mitrasca. La startul Tess Rally se vor afla si echipajele Alex Ardelean & Horatiu Baltador, care tinteste un nou podium dupa reusita de la Cluj, David Tarta & Georgiana Gologan, Ioan Zarug & Eugen Talpalariu si Sergiu Dinulescu & Gabriel Gaina.

Lucian Budai, copilotul lui Danut, a declarat inaintea cursei in care vor lupta pentru titlul Cupei Suzuki: ”Asteptam cu nerabdare Tess Rally Brasov. Mai hotarati si mai determinati poate decat niciodata, vom merge cum se zice “Maximum Attack” din prima secunda, singura strategie fiind locul 1. Ne dorim cat mai multi spectatori pe probe si o vreme buna care sa sustina spectacolul.”

Locul secund in Cupa Suzuki, dar implicat in lupta pentru titlu, Bogdan Vrabie a spus: ”Tess Rally este un raliu nou pentru noi. Ne bucuram ca este pe macadam si ne dorim sa avem un ritm bun pentru ca miza este foarte mare si trebuie sa avem un raliu perfect. Bafta tuturor!”

Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca tintesc podiumul Cupei si isi propun sa se simta bine pe probele brasovene: ”Asteptam cu nerabdare ultima etapa de anul acesta, mai ales ca avem parte de probe noi. Va fi un raliu in care ne vom bucura de fiecare kilometru parcurs, obiectivul nostru fiind distractia si, ca pe tot parcursul anului, podiumul. Uram succes adversarilor si asteptam cat mai multi spectatori pe probe!” a spus Bogdan.

Georgiana Gologan, copilotul lui David Tarta, a spus la inceputul Tess Rally 2019: “ Chiar daca sperantele scazusera foarte mult dupa evenimentul nefericit de la Cluj, iata-ne aproape de startul raliului meu de casa! Nu pot sa neg emotiile mari, dar si entuziasmul pe care le-am avut mereu la Brasov, fie ca au fost din perspectiva de spectator sau copilot. Ma bucur mult ca iau startul cu David la Tess Rally, visam amandoi la asta inca de anul trecut. Pentru el este ceva total nou, pentru multi dintre noi este partial nou, in orice caz avem asteptari mari de la raliul acesta si speram sa ne bucuram de el la maxim atat noi cat si spectatorii care il asteapta inca din Martie!”

Pentru Sergiu Dinulescu si Gabriel Gaina, ultima etapa va reprezenta o noua provocare, fiind prima etapa pentru Sergiu cu Suzuki Swift pe macadam din acest sezon. ” Finalul anului competitional a venit si ne pregatim pentru un ultim raliu din acest an si anume Raliul Brasovului la care impreuna cu Sergiu speram sa avem un parcurs progresiv de la o proba la alta, sa ne distram si sa terminam cu zambetul pe buze un sezon care pentru mine se poate cataloga ca fiind unul fantastic”, a declarat Gabi.

Copilotul lui Ioan Zarug, Eugen Talpalariu, a declarat: ”Luam startul in ultima etapa din Campionat cu dorinta de a parcurge probe noi pe care sa ne imbunatatim dictarile si sa acumulam experienta. Speram ca in anul urmator competitional sa avem o prezenta constanta la start. In incheiere, urez mult succes tuturor participantilor la Tess Rally”.

In 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!