O luna pana la startul Raliul Sibiului 2018

Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” in parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu, au pregatit patru zile de spectacol automobilistic de exceptie, pentru participantii si spectatorii editiei din acest an a Raliului Sibiului. Intre 4 si 7 octombrie 2018, pilotii de raliu isi vor da intalnire in inima tarii, la Sibiu, pentru a-si stabili campionii.

Ultima etapa din acesta an a Campionatului National de Raliuri Dunlop si Campionatului National de Rally 2 demareaza in 4 octombrie 2018 si va cuprinde, nu mai putin de 13 probe speciale care se intind pe mai bine de 120 de kilometri. Joi, in prima zi a evenimentului, incepand cu 19:30, aniversam Centenarul in Piata Mica, alaturi de echipaje, oficiali ai federatiei, oficialitati locale si spectatori. Startul festiv al Raliului Sibiului 2018 este programat sa inceapa la ora 20:30, urmand ca vineri sa inceapa competitia oficiala.

Pilotii vor fi invitati sa parcurga probe deopotriva dificile si spectaculoase: Proba Centenarul Marii Uniri, intre Cartisoara sii Balea Cascada si proba dedicata aniversarii a ”25 de ani SMURD SIBIU”, intre Poiana Sibiului si Dobarca. Sambata, in penultima zi de concurs, echipajele vor avea de strabatut 6 probe speciale, intre care Proba Speciala Bilstein spre Nucet , dar si probele speciale spre Noul Roman si Chirpar. De la editia din acesta an nu putea lipsi Paltinisul, unde pilotii vor strabate, in ultima zi de concurs Proba speciala ARIA si Proba Speciala Ambient, pe sectiuni de drum care reprezinta de fiecare data, adevarate provocari, chiar si pentru cei mai titrati piloti de raliu.

Ca noutate, anul acesta, SuperSpeciala Autoklass, proba cea mai indragita si asteptata de public, programata pentru ultima zi a competitiei, se muta in fata Salii Transilvania, punctul de referinta pentru tot ceea ce inseamna sportul sibian. Aceasta ar urma sa inceapa la ora 12:45, iar campionii isi vor primii laurii de la ora 17:00, in cadrul Festivitatii de premiere.

Raliul Sibiului 2018 va fi, asa cum am obisnuit deja, mai mult decat un eveniment sportiv. Ne asteptam la o participare consistenta si ne dorim sa avem 100 de echipaje prezente la startul oficial, in anul Centenarului. De fapt, programul competitiei a fost gandit astfel incat sa dam ocazia pilotilor, oficialilor, dar si spectatorilor, sa fie prezenti si la evenimentul de aniversare a „25 de ani SMURD SiBIU” si la cel legat de Centenarul Marii Uniri, ambele programate de organizatori, in dupa amiaza zilei de sambata. Va fi un week-end de sarbatoare la Sibiu!”, a declarat Maria Ciolan, presedinte Club Sportiv Aria pentru Sport Sibiu.

Raliul Sibiului este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.
Masina oficiala a Raliului Sibiului 2018 este oferita de Autoklass Sibiu.

Recomandari pentru tine!