Descriere probe Transilvania Rally (Floreşti si Tarnița )

Transilvania Rally se desfasoara in weekend-ul 4-6 Mai la Cluj-Napoca.

Cei de la Napoca Rally Academy, organizatorii Transilvania Rally, au descris in cateva cuvinte probele speciale de la acesta etapa, iar noi le-am preluat si relatat cititoriilor nostri.

Descriere Proba Floreşti – Marco Tempestini, pilot&manager Napoca Rally Academy

Proba speciala de la Floresti este o premiera pe asfalt si, mai ales, e o premiera tehnica absoluta pentru Romania: inelul “circuit” se va parcurge de doua ori, cu pana la cinci masini pe proba in acelasi moment.
Este o speciala spectaculoasa foarte aproape de Cluj-Napoca – proba sa termina la sfarsitul strazii Donath – si doar la cateva minute de parcul de service si centrul raliului, Cluj Arena.

Drumul este ingust, cu multe viraje pe varf de panta, rapid si tehnic. Exact ce trebuie pentru o speciala in care amfiteatrul natural, in care circuitul se desfasoara va permite spectatorilor sa o vada in intregime, lucru extrem de rar in orice raliu. Un spectacol adevarat.  Pilotii vor trebui sa arate tupeu pe portiuni rapide si mascate. Show-ul va fi unul pe cinste si, repet, unic in România.” .

 

PS 1 Tarnița – Descriere Sergiu-Sebastian Itu, copilot Napoca Rally Academy

Probabil eu sunt cel mai fericit ca proba Tarnița revine in raliul Transilvania Rally dupa doi ani de zile, fiind proba mea favorita de asfalt!
Aceasta proba poate fi împartita in doua parti. Prima portiune de proba este pe plat si este una tehnica, denivelata si foarte alunecoasa datorita suprafetei de beton.
Dupa ce se ajunge la Uzina Electrica de la Marișel, caracteristicile probei se schimba total. De aici, incepe o sectiune de urcare foarte, foarte rapida si murdara, care necesita o mare incredere atat in copilot, cat si in masina.
Este o proba foarte inselatoare pentru echipaj dar o proba care poate bucura toti spectatorii si poate oferi multe locuri de vizionat.

 

Sursa: Napoca Rally Academy Oficial

Subiecte asemanatoare:

Noutati
Vezi mai multe