DTO Rally concureaza in premiera pe probele din Raliul Maramuresului

DTO Rally va fi prezenta in Raliul Maramuresului cu trei echipaje care tintesc clasari in varful ierarhiei

 

Revenit in calendarul intern de raliuri dupa 14 ani de absenta, Raliul Maramuresului s-a desfasurat in deceniile trecute sub diferite nume care au scris istorie in motorsportul romanesc. In acest sezon, o noua echipa organizatorica a adus zambetul pentru fanii maramureseni deoarece caravana raliurilor poposeste timp de trei zile in nordul tarii, intr-un tinut emblematic si unic.

DTO Rally va fi prezenta in Raliul Maramuresului cu trei echipaje care tintesc clasari in varful ierarhiei, progres si spectacol. Cristi Dolofan si Traian Pavel reprezinta „varful de lance” al echipei argesene, urmand a porni cu Citroen-ul C3 Rally2, o masina de ultima generatie. Eugen Caragui si Robert Fus vor continua cresterea la bordul Peugeot-ului 208 R5, in timp ce Bogdan si Delia Nastase tintesc victoria in cadrul clasei 11, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX.

Fiind un raliu nou, reprogramat in ultimele saptamani, felicitam clubul sportiv XPO Racing pentru organizarea intr-un timp atat de scurt. Din pacate, noi avem doua echipaje care au decis sa nu ia startul la Baia Mare deoarece a fost un raliu pe care nu l-au luat in calcul la inceputul sezonului. Astfel, Adrian Grigore/Emilia Olteanu si Costi Tudose/Eduard Rogozan nu vor lua startul in acest weekend cu masinile pregatite de DTO Rally”a spus Traian Pavel, team managerul echipei argesene.

Cristi Dolofan si Traian Pavel continua prezentele impreuna la bordul Citroen-ului C3 Rally2 si la Raliul Maramuresului. Dupa ritmul bun de la Harghita, unde cei doi au reusit o victorie de proba si clasarea in top 6, echipajul porneste intr-o cursa noua cu aceeasi dorinta si determinare pentru progres. Obiectivul este clasarea pe un loc fruntas si implicarea in duelul pentru primele locuri in clasamentul general.

Am terminat ieri prima zi de recunoasteri si pot spune ca probele sunt frumoase! Nici eu, nici Traian, nu am mai luat startul la Baia Mare, asa ca totul este nou pentru noi: zona, drumurile, atmosfera si oamenii. Am parcurs ieri aproape toate probele, iar „Gutin” va face diferenta, fiind parcursa de trei ori in ambele sensuri. Astazi vom parcurge si prima proba a raliului, care este ingusta si tehnica. Pentru noi dorinta ramane aceeasi, de a ne depasi limitele si a progresa, dar si sa reusim timpi in varful ierarhiei generale” a spus Cristi Dolofan.

La a treia prezenta cu Peugeot-ul 208 R5, Eugen Caragui se simte increzator in fortele sale inaintea startului in Raliul Maramuresului. Alaturi de Robert Fus, pilotul DTO Rally a facut progrese foarte mari si tinteste un parcurs eficient, rapid si fara greseli in weekend, cand sunt programate 12 probe speciale.

La primele doua curse ale sezonului am progresat cu noua masina, fiind multumit de evolutia noastra la Harghita. Acum ne pregatim de o etapa complet noua, dar care se anunta interesanta si dificila. Ne dorim sa crestem viteza de la o proba la alta si sa ne simtim bine, acesta fiind scopul principal, dar si sa imi perfectionez stilul de pilotaj.” a spus Eugen Caragui inaintea startului in Raliul Maramuresului 2021.

Robert Fus, copilotul lui Eugen, este singurul component al DTO Rally care a participat in trecut la raliul din Maramures, fiind la startul editiei din 2005.

La recunoasteri am revazut cu drag probele celebre din nordul tarii, „Gutin” si „Cavnic”, unde am amintiri frumoase din trecut. Ma bucur sa fiu aici alaturi de Eugen si sper sa-i pot transmite din experienta mea din trecut pe probele maramuresene” a spus Robert Fus.

Dupa incidentul de la Raliul Perla Harghitei, Mitsubishi-ul Lancer EVO IX pilotat de Bogdan Nastase a fost refacut complet in garajele DTO Rally. In dreapta pilotului argesean revine sotia sa, Delia, intr-o formatie care va tinti victoria la clasa NAT 11 si un loc fruntas in clasamentul general open.

Suntem pregatiti de o noua lupta pentru victorie. Daca la Harghita am avut ghinion, aici sunt sigur ca vom reusi sa ne impunem in clasa 11. Va fi un raliu nou pentru toata lumea, implicit cu necunoscute si provocari neintalnite, dar vom da totul pe cele 12 probe. Am demonstrat deja ca avem viteza necesara pentru a ne impune in categoria noastra, iar duelul strans din weekend ne va obliga sa crestem mai mult ritmul” a spus Bogdan Nastase.

In sezonul 2021, echipajele DTO Rally Team au alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Ion Mos, Grupul Fildas – Catena, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, HidroGaz si Placari Faine Grup.

Recomandari pentru tine!