Radical Romanian Cup 2021: Gabi Stoian se impune in prima etapa

Radical Romanian Cup a debutat in acest weekend cu prima etapa din acest nou campionat, acesta fiind destinat exclusiv modelelor Radical.

Duminica, 4 aprilie 2021, s-a desfasurat pe circuitul de la Motorpark Romania prima etapa din cele 6 programate in acest sezon, fiind campionat care se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Radical Romania fiind promotorul campionatului si distribuitor oficial al Radical Sportscars in Romania si tarile vecine.

Gabriel Stoian care a luat startul la bodul unui model Radical RXC GT3 a reusit sa isi adjudece ambele manse de concurs, devenind primul pilot castigator in acest campionat. Pe treapta secunda a clasamentului a urcat Leo Borlovan, care a participat cu un model SR1.
 
Philip Andriescu a reusit sa urce dupa cele doua mansa de concurs pe pozitia a treia la general, acesta aflandu-se la bordul unui Radical SR3.
 
Radical Romanian Cup
sursa foto: Radical Romania
 
Tin sa multumesc tuturor pilotilor care au acceptat provocarea de a participa in Radical Romanian Cup. Ii asteptam cu drag la urmatoarele etape si pe cei care au putut lua startul din cauze pandemice. Totodata, ne bucuram pentru interesul acordat acestui campionat din partea unor piloti din alte tari precum Ungaria, Suedia, Italia sau Elvetia si speram ca situatia privind pandemia se va rezolva in cel mai scurt pentru a-i putea vedea la start. De asemenea, vrem sa oferim pilotilor din Romania un context prin care pot participa in competitii internationale si vom incepe cu etapa din luna iunie – “Radical Festival” – ce se va desfasura la SPAradical ro FRANCORCHAMPS.”, a declarat Andrea Fogliazza (CEO Radical Romania).
 
Sistemul de desfasurare a etapelor este urmatorul: la fiecare etapa, concurentii au o sesiune de antrenamente de 40 de minute, urmand ca apoi sa se desfasoare doua sesiuni de calificari a cate 20 de minute fiecare, acestea contand pentru pozitia pe grila de start, avand cel mai bun timp in calificari, obtii pole position, fiind sistemul pe care il vedem in Formula 1.
 
Dupa desfasurarea calificarilor si aflarea grilei de start, concurentii vor lua startul in doua sesiuni de concurs a cate 30 de minute fiecare, timpii ambelor manse de concurs cumulandu-se, astfel cei mai buni timpi castiga etapa, exact cum se procedeaza in cadrul etapelor de viteza in coasta.

Recomandari pentru tine!