55 de masini pregatite de startul Cupei Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam

Daca la inceputul saptamanii vorbeam de un numar de 41 de piloti inscrisi pentru prima etapa de coeficient 1 a Campionatului National de Viteza in Coasta, acum, numarul acestora a „sarit” la 55, carora se adauga si alti doi piloti care vor porni din postura de deschizatori.

 Lista finala a inscrierilor pentru Cupa Cheile Gradistei DEKRA by IceTeam este deschisa de Andrei Petrescu (Seat Leon), care va avea de dat un test destul de dificil impotriva unor adversari precum Razvan Dan Gosta (VW Golf) sau Adrian Coman (Peugeot 208 R2). De asemenea, pe lista de inscrieri ii regasim si pe Zoltan Martincsek (Peugeot 205 GTI) venit din Campionatul National de Super Rally, dar si pe Alexandru Cazacu (Skoda Fabia) si Zsolt Patakfalvi (VW Golf). Iar cum esalonul secund al vitezei in coasta reprezinta o rampa de lansare pentru juniori, de la start nu va lipsi nici tanara Alexandra Teslovan (Renault Twingo), fiica pilotului Adi Teslovan urmand sa fie acompaniata de o alta prezenta feminina, mai exact de Silvia Sarahoiu (Dacia Logan). Iar cum de juniori nu ducem lipsa, la startul primi etape de coeficient 1 il vom avea si pe Dumitru Serban cu al sau Audi 80.

   Si pentru ca in acest sezon, regulamentul primului esalon impune un numar minim de 2 etape de coeficient 1 pilotilor cu licenta CNVC, lista inscrierilor este continuata de unii piloti pe care i-am vazut la prima etapa de la Rasnov si in sezoanele precedente. Aici, cap de lista este Robert Barabas (Fiat 126), tanarul brasovean urmand sa vina la start alaturi de tatal sau, Istvan, care va pilota modelul Peugeot 306 Maxi – replica. La exact un an dupa prima sa victorie in Campionatul National de Viteza in Coasta, pilotul de sub Tampa Octavian Ciovica (Radical SR8) revine la randul sau pe coasta de la Cheile Gradistei, intr-o incursiune pentru repetarea performantei din 2021, urmand sa se intreaca la categoria 2 cu Dragos Savloschi aflat la volanul unui alt Radical, mai exact un ProSport Evo. Dupa violenta iesire in decor din etapa rasnoveana, Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 Cup) este pregatit de start, urmand ca lui sa i se alature si Costel Casuneanu (Skoda Fabia) dar si Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer Evo IX). De o lupta frumoasa vom avea parte si la grupa 6, unde favoritul la victorie este acelasi Matei Voicu (Ford Fiesta R2T), care asemenea exemplului anterior, vine la start alaturi de tatal sau, Florin Voicu, seniorul urmand sa piloteze acelasi Ferrari 458 Challenge despre care va vorbeam si in comunicatul anterior. Nici din primul esalon nu va lipsi prezenta feminina, intrucat brasoveanca Sabrina Nora Camarda (Dacia Sandero) este pregatita de start, lista etapei de la Cheile Gradistei fiind completata printre altele si de doua modele electrice pilotate de Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance) si Andrei Barbu (Mini Cooper SE).

 Competitia din primul weekend complet al lunii mai se va desfasura pe drumul privat din Complexul Cheile Gradistei al Resortului Fundata, avand o intindere de 3300 de metri si un program compus din doua zile, unde cea de sambata va servi pentru verificarile administrative si tehnice, respectiv fotografia oficiala, in timp ce cea de duminica este dedicata exclusiv manselor competitionale.

Duminica, 8 mai 2022

09:00 – Recunoastere, Mansa 1

10:30 – Antrenament, Mansa 1

12:00 – 12:45 – Deschiderea temporara a circulatiei

13:00 – Antrenament, Mansa 2

14:30 – Concurs, Mansa 1

16:30 – Concurs, Mansa 2

Festivitatea de premiere – imediat dupa urcarea ultimului concurent in Concurs – Mansa 2

 

Cupa Cheile Gradistei DEKRA by IceTeam este un eveniment sustinut Primaria si Consiliul Local Moieciu, organizat de Asociatia Club Sportiv AutoBlic Brasov, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

 

Partener oficial: DEKRA by IceTeam

Parteneri principali: Dinamic92, Auto Chelu, TELL Security Systems, Omniasig

Parteneri: Pro-X – Cosmetica si Intretinere Auto, Crama Girboiu ,Cyclon Motorsport, Konvekta, Zizin, , PrintINK, TehnoSting, BOP Motorsport, Medecon, Centrul Medical Maria

Recomandari pentru tine!