Pentru Octavian Ciovica sezonul de viteza in coasta incepe la Trofeul Rasnov

Sezonul competitional pentru Campionatul National de Viteza in Coasta debuteaza in weekend-ul 2-3 Aprilie, la Rasnov. In total sunt 12 etape, dintre care trei sunt in judetul Brasov. Viteza in coasta este una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate in Romania. Intr-o cursa de viteza in coasta fiecare concurent urmareste sa obtina cel mai scurt timp (de unde termenul de viteza) pe un traseu de asfalt cu diferenta de nivel parcurs in urcare (de aici si denumirea de „coasta”).

Octavian Ciovica, pilotul brasovean, vine la start in prima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta alaturi de o echipa proprie de profesionisti langa care s-a pregatit intens timp de un an. Pilotul spune ca este in cea mai buna forma fizica si este pregatit mental sa faca fata etapelor de campionat si sa urce pe podium. Are alaturi de el un preparator fizic, un performance coach, un creative manager si un inginer de curse. Este nucleul de baza al echipei langa care vrea sa rescrie definitia performantei.

   ”Alaturi de echipa, parteneri si sponsori am lansat astazi, la Brasov, masina cu care m-am inscris la editia 2022 a Campionatului National de Viteza in Coasta. Este un Radical SR8 mai usor, cu elemente de aerodinamica mult imbunatatite si pregatit pentru victorie. Evenimentul de lansare este o dorinta personala si o modalitate de a multumi tuturor celor care ma sustin anul acesta. Am vrut sa ii am pe toti alaturi de mine pentru ca sprijinul lor este foarte important, iar Brasovul merita sa ii cunoasca pe cei care sustin acest sport automobilistic si, indirect, contribuie la promovarea orasului nostru.”, a declarat pilotul Octavian Ciovica. Evenimentul de lansare a echipei Octavian Ciovica Racing Team este organizat cu sustinerea BONUS Qosmo, cel mai mare cazino din Transilvania.

Sportivul a reusit sa slabeasca in ultima perioada 10 kilograme si este in cea mai buna forma fizica. Obiectivul lui in acest campionat est este sa participe la 10 etape dintre cele 12, dar vizeaza si o parti- cipare internationala.

   ”La inceputul acestui an l-am pierdut in mod neasteptat pe tatal meu. Cand aveam 11 ani, el m-a dus pe traseul din Poiana Brasov sa vad masinile la un campionat de viteza pe traseu montan. Eram fascinat. Am ramas marcat. Asa s-a nascut pasiunea mea pentru acest sport. Totul datorez tatalui meu. Ii sunt recunoscator si am intensificat pregatirea mea odata cu disparitia lui. Datorita lui nu am renuntat, indiferent cat de greu mi-a fost. Am toata motivatia sa castig acest campionat”, a declarat pilotul Octavian Ciovica.

Pilotul este convins ca are toate sansele sa ocupe locul I la finalul Campionatului pentru ca anul acesta este mult mai puternic din toate punctele de vedere. Are alaturi de el o echipa de profesionisti, parteneri puternici care il sustin si, cel mai important, un mental robust si o motivatie interna cu mare incarcatura emotionala.

   ”Plec la drum in acest Campionat pregatit sa ofer echipei mele, publicului brasovean si partenerilor mei motive de a fi mandri pentru ca au ales sa ma sprijine. M-am pregatit intens zi de zi, cu antrenamente sustinute, primele teste de pe circuit au decurs impecabil, iar eu sunt pregatit sa incep drumul spre victorie. Vreau ca brasovenii care mereu m-au sustinut sa fie in continuare alaturi de mine pentru ca publicul a fost si ramane o resursa importanta in lupta pentru titlu”, a mai declarat Octavian Ciovica.

Recomandari pentru tine!