Cristi Sugar si Vlad Colceriu, primul echipaj invingator in 208 R2 Cup

Cristi Sugar si Vlad Colceriu, primul echipaj invingator in 208 R2 Cup

Asa cum se anunta inca dinaintea startului oficial, lupta din 208 R2 Cup a fost atractia principala in prima etapa a sezonului 2022 din Campionatul National de Raliuri Betano, Raliul Maramuresului. Am plecat la drum cu gandul de a creste substantial nivelul competitional in intrecerea interna, oferind sansa echipajelor dornice de a avea o lupta de la egal la egal, iar competitia monomarca si-a atins scopul pentru prima etapa, acela de a oferi fanilor de pe margine un duel cat mai strans si spectaculos intre modelele 208 R2.

Faptul ca Peugeot 208 R2 este cel mai de succes model din aceasta categorie, confirmat prin comercializarea a sute de exemplare de catre Peugeot Sport, a fost demonstrat si prin prezenta a unsprezece astfel de modele pe lista de start, opt dintre acestea fiind inscrise in 208 R2 Cup.

Porniti la drum cu o dorinta mare de a-si confirma viteza cu acest model, Cristi Sugar si Vlad Colceriu au facut un raliu perfect, fiind primul echipaj care se impune in 208 R2 Cup, cei doi fiind urmati indeaproape de catre clujenii Marius Sincraianu si Alina Bianca Pop. Ultima treapta a podiumului primei etape a fost ocupata de Csongor Szabo si Marcus Andreoiu. In afara topului 3 s-au clasat Radu Necula/Adrian Temes, Claudiu Albut/Radu Ursu si echipajul invitat al acestei etape, Andrei Coreanu/Iulian Nicolaescu. Din pacate, nu au reusit sa ajunga la finish echipajele Rares Tomita/Levente Csegzy si Alin Nistor/Andrei Brezoszki.

„A fost un inceput de sezon pe care mi l-am dorit, un raliu foarte greu, ultima proba speciala parcursa fiind printre cele mai solicitante probe la care am luat parte in calitate de pilot. Ne bucuram ca am ajuns la final cu masina intreaga si cu un ritm foarte bun, sincer sa fiu nu ma asteptam la asta inaintea cursei, dar a iesit foarte bine. Suntem constienti ca mai avem de lucru si vom lua lucrurile pas cu pas. Mersul cu aceasta masina este placere pura, un vis devenit realitate si ma bucur foarte mult ca avem aceasta posibilitate. Prin aceasta cale as dori sa multumesc foarte mult partenerilor mei care au facut posibil acest lucru si sper sa continuam sezonul in aceeasi maniera.” a declarat la final castigatorul Cristian Sugar.

Lucrurile au decurs normal si din punct de vedere organizatoric si chiar daca ne aflam la debut, am reusit sa facem fata tuturor provocarilor venite in perioada raliului. Fiind nerabdatori din fire, am inceput deja pregatirile pentru urmatoarea etapa din 208 R2 Cup, Raliul Harghitei, competitie ce va avea loc in perioada 29-30 Aprilie.

„Suntem bucurosi ca am reusit sa lansam 208 R2 Cup in Campionatul National de Raliuri Betano si ca am reusit sa strangem un numar de sapte echipaje care au fost eligibile pentru a puncta in clasamentul competitiei, plus un echipaj invitat.
Felicitari tuturor participantilor si in mod special castigatorilor primei etape. Competitia in prima cursa a sezonului a fost foarte puternica, lupta dintre echipaje stransa si consider ca aceasta cupa monomarca ofera un plus de dinamism campionatului. Ne mandrim cu faptul ca am avut la finalul raliului doua echipaje in topul 10 al clasamentului general si asteptam cu nerabdare urmatoare etapa, Raliul Harghitei.” a declarat Iulian Ichim, organizator 208 R2 Cup.

Desfasurarea 208 R2 Cup nu ar fi posibila fara sustinerea partenerului Termo Life.

Partenerii tehnici ai competitiei sunt: Hankook Competition prin Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro si Verla.
Partener media: RallyMax.ro

Recomandari pentru tine!