Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca, victoriosi in ultima etapa din Swift Cup 2020

Sezonul competitional din 2020 a ajuns la final in Campionatul National de Raliuri Betano, ultima etapa, Raliul Moldovei, tragand cortina si peste editia din acest an a cupei monomarca, Swift Cup. Programat in ultimul weekend al lunii octombrie, Raliul Moldovei avea sa propuna concurentilor nu mai putin de 12 probe speciale, printre acestea numarandu-se celebrele probe din apropiere de Moinesti si Bacau, dar si superspeciala de pe circuitul de karting Speed Park, la care din pacate, accesul publicului a fost restrictionat. Printre cele 58 de echipaje aflate la start au fost prezente si 6 echipaje aflate in lupta pentru trofeul Swift Cup. Acestea fiind: Danut si Lucian Budai, Bogdan Talasman/Andrei Mitrasca, Alex Ardelean/Horatiu Baltador, Paul Popa/Laszlo Csegzy, Bogdan Gheorghiu si Andrei Brezoszki, dar si un nou echipaj format din Artur Luca/Iulian Gheorghe, cei doi debutand in premiera pe modelul Swift Sport.

Etapa moldava a debutat vineri, 23 octombrie, cu ocazia shakedownului premergator raliului, cel care a avut loc intre orele 13:00-17:00 la Valea Budului, unde cei mai rapizi aveau sa fie Bogdan Gheorghiu si Andrei Brezoszki. Cu incepere de la ora 18:30, echipajele au luat parte la parada stradala urmand ca primele probe speciale sa fie parcurse sambata prin parcurgerea de doua ori a probelor Runcu, Moinesti si Vermesti, totalizand un numar de 42,80 km. Dupa ce au dominat prima parte a zilei, Alex Ardelean si Horatiu Baltador incheie ziua intai in fotoliul de lider, urmati fiind de catre Bogdan Talasman/Andrei Mitrasca si Danut Budai/Lucian Budai.


Ultima zi de raliuri a sezonului a programat duminica 6 speciale, Hemeius alergata de doua si Trebes parcursa de trei ori, urmand ca speciala de pe circuitul de karting Speed Park sa incheie oficial anul competitional 2020. Fiind foarte hotarati sa obtina prima victorie din acest sezon, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca reusesc sa aibe un ritm foarte sustinut pe tot parcursul zilei secunde, reusind sa obtina victoria in Raliul Moldovei. Pe pozitia secunda s-au clasat campionii Swift Cup din 2020, Danut si Lucian Budai, cei care nu au dorit sa-si asume riscuri prea mari, reusind sa faca o cursa tactica si sa ofere o doza de spectacol celor aflati pe margine.

Din nefericire pentru spectacolul sportiv si pentru cei angrenati in lupta pentru podiumul Swift Cup, celelalte echipaje inscrise au fost nevoite sa se retraga din competitie in ziua secunda, din diferite motive.
Calin Bucur, organizator al Swift Cup in editia 2020: „As dori sa ii felicit pe toti cei care au luat startul in Swift Cup 2020 si sa multumesc tuturor partenerilor care ne-au fost alaturi, fiind un an atat de dificil. Voi incerca sa duc aceasta competitie mai departe si in 2021, demonstrand ca modelul Swift Sport ramane in continuare o masina potrivita pentru clasa RC5.”

In 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum si RallyMax.ro

 

Recomandari pentru tine!