Scena celei de-a treia confruntări din CNR se desfasoara la Raliul Aradului

Raliul Aradului aduce caravana Campionatului National de Raliuri in vestul tarii.

 

După consumarea primelor două etape din totalul de șapte ale actualei ediții a Campionatului Național de Raliuri, șefia la general este deținută de învingătorul de la Cluj, Bogdan Marișca (71p). Acesta este urmat de Dan Gîrtofan (59p) și Valentin Porcișteanu (46p), în timp ce campionul en-titre Simone Tempestini a rămas cu cele 36 de puncte acumulate în urma victoriei de la Brașov și țintește revanșa după ghinionul din  runda de casă.

La clasa 3 avem o luptă la vârf între cei ce s-au prezentat la ambele raliuri de până acum, Valentin Porcișteanu (55p) și Manu Mihalache (39p). Adrian Răspopa este neînvins în 2017 la două roți motrice și la clasa 5, situație în care se află și Mihai Manole la clasa 7. Csongor Szabo deține întâietatea la clasa 9, Jean Tatu la clasa 11 și Remus Cotuț la clasa 12.

Cupa Dacia a avut cel puțin 10 participanți la start în primele două raliuri ale anului, Viorel Ivan fiind în fruntea ierarhiei cu 49 de puncte, urmat de Mihnea Mureșan (40p) și Bogdan Talașman (33p). Din spate vine puternic însă Norbert Maior (30p), învingător la Cluj.

Cupa Suzuki propune un duel extrem de echilibrat, cu Andrei Gîrtofan și Dănuț Budai la șefie cu câte 35 de puncte. Bogdan Vrabie și Radu Necula îi urmează cu 33, respectiv 30 de puncte. Oricare dintre cei patru ar putea trece în frunte după etapa de la Arad.

Mihnea Mureșan s-a remarcat în ambele etape de până acum și prin succesele repurtate în ierarhia debutanților.

Lupta pentru supremație în campionatul intern continuă așadar în primul weekend al lunii iunie, când piloții de top își dau întâlnire pe probele speciale ale Raliului Aradului.

Raliul Aradului (2-3 iunie 2017) este etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri și reprezintă totodată a doua reuniune din cadrul Balkan Rally Trophy, campionat din cadrul Trofeului European de Raliuri FIA.

Promotorul acestei competiții este Mihai Leu, multiplu campion național și campion mondial la box (1997) și campion național de raliuri (2003).

Evenimentul începe joi, cu o sesiune de autografe (ora 20:00) și fotografia oficială, înaintea prezentării echipajelor în cadrul startului festiv din fața Primăriei Arad (21:00).

A doua zi dimineață sunt programate testele oficiale și sesiunea de shakedown de la Cheșinț, între 8 și 12.

Prima mașină va părăsi parcul de service din Arad vineri la ora 16:00 și se va îndrepta către Est, pe malul stâng al Mureșului. Startul pe PS1 Frumușeni (12,95km) se va da la 16:33, apoi parcursul va continua cu PS2 Șiștarovăț (10,93km) și a doua parcurgere a specialei de la Frumușeni. Mecanicii vor monta apoi pneuri potrivite și luminile suplimentare, înaintea superspecialei de 2,21km din centrul orașului Arad, unde primul echipaj va demara la ora 20:07.

După 21:25 se va popula parcul închis, la finele perioadei de 45 de minute rezervate reparațiilor. Mașinile vor putea fi admirate de spectatori de-a lungul serii de vineri, iar a doua zi se va porni începând cu ora 9:00, după un scurt interval de service de 15 minute.

Dimineața de sâmbătă programează parcurgerea probelor Conop (11,75km), Nadăș (21,70km) și din nou Șiștarovăț (10,93km), după care se revine în parcul de service din Arad în jurul orei 13:00. Secțiunea a treia a raliului constă în cea de-a doua trecere pe Conop și Nadăș, iar la ora 17:25 are loc sosirea festivă.

Premierea va începe la ora 21:00, pe podiumul din fața Primăriei Arad.

Recomandari pentru tine!