Dan Gîrtofan: „Nu am avut un feeling bun cu anvelopele la Cluj”

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda România Motorsport) au avut parte de un weekend interesant la BT Transilvania Rally powered by Ford.

Cursa clujeană, care a contat ca etapa a doua a CNRD 2017, dar și ca runda inaugurală a Tour European Rally Series 2017 a fost una cu emoții, dar și cu realizări pentru Dan și Tudor.

Vicecampionii de anul trecut au adopat un ritm mai prudent în prima zi și în prima buclă a zilei secunde, dar au revenit în forță pe bucla a doua de sâmbătă, câștigând Power Stage-ul Dângău 2 și terminând pe locul 2 în CNRD și pe 4 în TER. „A fost un raliu dificil, cu ploaie, cu probe ude, cu soare, cu asfalt uscat, cu toate ingredientele necesare unei curse frumoase. Organizarea a fost foarte bună, mult peste tot ce s-a întâmplat până acum. În prima zi, pe prima specială am mers destul de bine, dar mai apoi nu am simțit o aderență corepunzătoare a anvelopelor și am trecut la un ritm mai safe. Nu am avut acea încredere în anvelope pentru a merge la maxim și de aceea nu au fost timpii pe care fanii noștrii i-ar fi așteptat de la noi”, a povestit Giri.

Dan Gîrtofan

Driver-ul Škoda a adăugat apoi: A doua zi dimineață a debutat tot cu probe umede. A mai a fost și acel incident al colegului pilot din Coreea, ceea ce nu ne-a dat un feeling foarte bun. În partea a doua a zilei însă, pe cea de-a doua buclă, probele s-au uscat și asta s-a văzut și în evoluția noastră. Gumele au fost ceea ce trebuie, iar noi am putut tragem din ce în ce mai tare. Dar, din păcate, ceilalți adversari scăpaseră cu un avantaj destul de consistent în față și era foarte dificil să mai facem ceva. Ne bucurăm totuși că am reușit să câștigăm Power Stage-ul, ceea ce ne-a adus puncte importante în plus la zestrea de la acest raliu. Una peste alta sunt puncte bune în economia campionatului, care ne urcă pe locul 2 la general”.

Pe lângă rezultatul său, Giri este mulțumit și de evoluția echipei sale, ProRally Team Brașov, clasată pe primul loc la Cluj: „Sunt foarte fericit și de evoluția celorlalți membrii ai echipei. Toți și-au făcut treaba foarte bine și au reușit să pună echipa pe primul loc, în fața unor alte grupări cu mai multă experiență”.

BT Transilvania Rally powered by Ford a fost primul raliu pentru Giri și Dan cu noua mașină, o Škoda Fabia R5 ce beneficiază de ultimul upgrade de la Škoda: „Se vede o îmbunătățire față de vechea Fabia. Este mai zveltă și stă mai bine pe drum. Sperăm să putem să-i punem în valoare toate calitățile la cursele viitoare”.

 

Dan și Tudor se bazează în CNR 2017 pe sprijinul următorilor parteneri: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar – dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.

Recomandari pentru tine!