Calendar CNRD 2017

În urma ședinței ordinare din 14 Decembrie 2016 Consiliul Federal al FRAS a aprobat calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, acesta urmând să aibă șapte etape.

Calendarul debutează la sfârșitul lunii Martie cu Raliul Brașovului și se încheie la Sibiu în prima săptămâna a lunii Octombrie. De notat este dispariția Danube Delta Rally, etapă apreciată atât de piloți cât și de spectatori, în special pentru calitatea organizării. Astfel numărul de etape se reduce anul acesta de la cele opt din 2016.

Numărul de etape ale campionatului intern de raliuri a fost în ultimii ani un subiect controversat, mulți dintre participanți considerând că acesta este prea mare, găsind imposibilă realizarea unui buget care să le permită participarea într-un sezon complet. Cu excepția câtorva echipaje care au beneficiat de suportul unor echipe cu posibilități financiare mari, majoritatea celor înscriși în CNRD au trebuit să aleagă un număr restrâns de etape în care să alerge, dezavantajele fiind evidente.
Prezența sporadică pe speciale a multor echipaje provoacă invariabil și interesul scăzut din partea spectatorilor, fapt care, bineînțeles, ține eventualii parteneri sau sponsori departe de raliuri.
Rămâne să aflăm și care dintre cele șapte etape ale CNRD vor găzdui etape de Rally 2, competiție care devine tot mai atractivă în contextul dificultăților prezentate de „fratele” mai mare.

 

Calendar CNR Dunlop 2017

Etapa I – Raliul Brasovului ( 31 martie – 1 aprilie )

Etapa II –  Raliul Clujului ( 5 – 6 mai  )

Etapa III – Raliul Aradului ( 2 – 3 Iunie  )

Etapa V – Raliul Moldovei ( 17 – 18 iulie  )

Etapa VI – Raliul Harghitei ( 14 – 15 iulie  )

Etapa VII – Raliul Iasului ( 7 – 8 septembrie  )

Etapa VIII – Raliul Sibiului ( 7- 8 octombrie )

 

Recomandari pentru tine!