Victorie pentru Simone Tempestini si Sergiu Itu la Raliul Maramuresului 2023

Septuplul campion national absolut, Simone Tempestini, secondat de Sergiu Itu, au castigat Raliul Maramuresului 2023.

La capatul celor 7 probe speciale de concurs parcurse, dupa ce trei probe au fost anulate de catre organizator, Tempestini si copilotul Sergiu Itu, la bordul unui Porsche 997 RGT, au fost cronometrati cu un timp total de o ora, 12 minute si 5,3 secunde, clujenii castigand 6 din cele 7 probe speciale desfasurate. Pe locul secund s-a clasat echipajul format din Sebastian Barbu si Teodor Gabriel Gaina care au reusit sa castige o proba speciala, astfel ca termina raliul la +50,4 secunde de castigator, iar podiumul a fost completat de Bogdan Marisca si Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally2), la 55,8 secunde in spatele lui Tempestini.

Sunt fericit ca am terminat raliul cu bine si am avut un parcurs foarte bun, ne-am simtit incredibil in masina si ne-am distrat extraordinar de mult. ” a spus Simone la finalul raliului

Andrei Girtofan si Doru Vraja au reusit sa incheie raliul pe pozitia a patra la general, terminand cu un ecart de +58,9 secunde, urmati de fratii Maior, Norbert si Francesca, care incheie raliul pe pozitia a cincea.

Sursa foto: Balázs Attila – RallyPhoto Hunters

Fratii Maior castiga din nou la doua roti motrice si RC4

Norbert si Francesca Maior au reusit din nou sa se impuna in cadrul categoriei dedicate modelelor cu tractiune fata, acestia alergand pe modelul Peugeot 208 Rally 4, avand un avans la finalul raliului de aproape doua minute in fata banateanului Cristi Sugar si a navigatorului sau Vlad Colceriu, insa cei doi alearga pe un model inferior Peugeot 208.

Pozitia a treia a fost ocupata de David Tarta si Mihai Sandu,cei doi alergand pe modelul Peugeot 208.

La RC2N, Bogdan Talasman si Laurentiu Mandu reusesc victoria in fata lui Valentin Porcisteanu, in echipaj cu Dan Dobre, la bordul unui model Mitsubishi Lancer Evo 9, iar Vlad Cosma si Adriana Moldovan incheie podiumul.

La RC4, Norbert si Francesca s-au impus categoric, urmati de Cristi Sugar/Vlad Colceriu, insa pozitia a treia i-a revenit lui David Tarta si Mihai Sandu.

Cu un avans considerabil la final, Sebastian Scirlet si Laina Bianca Pop obtin victoria la RC5, in fata timisoreanului Mircea Samuil si Calin Maier care termina la aproape 3 minute in spate. Locul trei i-a revenit echipajului Andrei Gheorghiu si Andrei Brezoszki.

sursa foto: fb Pascan Cristian

O traditie deja in Campionatul National de Raliuri Betano, Cupa Dacia a fost castigata de echipajul format din Daniel Militon si Bogdan Giol. La Swift Cup s-a impus Alexandru Cazacu si Ovidiu Marcu George.

Alexandru Cazacu a mai castigat competitia dedicata debutantilor, iar la Juniori s-a impus Cristi Sugar si Vlad Colceriu.

Pe o Toyota Yaris, George Ienasel si Adrian Diaconescu au reusit sa isi treaca in cont o noua victorie la Grupa NAT11 dupa cea de la Arges, iar Attila Jakab si Levente Mag la bordul unui Mini Cooper S Turbo, au fost singurii care au terminat raliul la NAT12.

In total, 55 de echipaje au luat startul la Raliul Maramuresului 2023. Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Betano va avea loc in perioada 14-15 Iulie, atunci cand se desfasoara Raliul Sibiului, prima etapa de macadam din acest sezon.

Recomandari pentru tine!