Jerome France castiga si in acest an Trofeul Mangalia, prima etapa a Campionatului National de Super Rally Powered by Superbet

Digiqole Ad

Jerome France castiga si in acest an Trofeul Mangalia, prima etapa a Campionatului National de Super Rally Powered by Superbet.

Podiumul este completat de Mihai Leu si Costel Casuneanu. In clasamentul echipelor, echipa Racing For Fun formata din Costel Casuneanu si Aurelian Andronache domina clasamentul cu un total de 27 puncte, urmat de Real Racing formata din Jerome France si Didier Balcane, al treilea loc fiind ocupat de UniCredit Leasing Super Rally Team formata din Mihai Leu si Andrei Duna. Etapa s-a incheiat cu succes, concurentii inregistrand timpi mai buni decat in sezonul anterior.

Jerome France a revenit la Mangalia la volanului unui Nova Proto NP03, monopost unic in lume. Desi recordul anterior setat de francez pe circuitul din Mangalia a fost de 2:35.205, in acest an si-a stabilit un nou record de 2:26.369 stabilit in mansa secunda de concurs. Desi coechipierul Didier Balcaen a avut ghinion in prima mansa de antrenamente, echipa celor doi a reusit sa ocupe locul secund in podiumul echipelor.

Mihai Leu a concurat la volanului unui Radical SR8, reusind sa incheie etapa cu un timp de 2:31.670. La volanul unei Skoda Fabia RS, Costel Casuneanu ocupa al treilea loc pe podium cu un timp de 2:31.709. Pentru locul al patrulea, alte doua monoposturi au dus o lupta stransa, localnicul Emil Ghinea fiind depasit de Aurelian Andronache in cea de-a doua mansa de concurs.

Multiplul campion national la karting Leo Borlovan a avut parte de un incident in ultima mansa de concurs, insa nu l-a oprit sa adune puncte, datorita timpului inregistrat in prima mansa. Juniorii Bogdan Duma si Andrei Duna au dovedit ca sunt capabili sa concureze printre cei mai buni, oferind spectacol pe traseul amenajat din zona portului.

Clubul organizatoric AMC Racing, impreuna cu directorul organizatoric Raluca Ghinea si intreaga echipa doresc sa multumeasca Primariei Mangalia si locuitorilor pentru toata sustinerea acordata. Trofeul Mangalia a fost organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Superbet. Echipa organizatorica doreste sa multumeasca sponsorilor Mera Brise, Exclusiv Auto, Damen, United Media si Popescu si Asociatii pentru toata implicarea in organizarea acestei etape. Evenimentul a fost difuzat in direct pe postul de televiziune national Prima TV Sport, postul de radio Kiss FM promovand in acelasi timp competitia la nivel national.

Sursa foto: fras.ro

Recomandari pentru tine!