Determinare si incredere pentru DTO Rally Team inaintea Raliului Sibiului

A doua jumatate a sezonului 2019 de raliuri incepe in acest weekend cu o noua cursa, de aceasta data programata intr-o regiune care a reprezentat dintotdeauna unul dintre polii motorsportului in Romania. La doar doua saptamani dupa Raliul Perla Harghitei, caravana raliurilor se muta in centrul tarii pentru Raliul Sibiului, a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri.

Dupa rezultatul excelent de la Raliul Moldovei, cursa din Harghita a fost una dezamagitoare pentru DTO Rally Team, care nu a obtinut rezultatele propuse si meritate din cauza unor probleme sau ghinioane. Gruparea va lua startul in acest final de saptamana in competitia sibiana care se desfasoara pe asfaltul din judetele Sibiu si Alba si care anunta o lupta stransa cu cronometrul. Cu startul festiv programat joi, in superba Piata Mica din Sibiu, cursa va debuta vineri si se desfasoara pe o lungime de 125 de kilometri cronometrati grupati in 15 probe speciale.

DTO Rally Team se aliniaza la startul competitiei sibiene cu cele cinci echipaje care au demonstrat in prima jumatate a sezonului ca viteza si determinarea sunt principalele caracteristici. Toti cei 10 sportivi isi doresc victoria si vor lupta pentru ea de pe primul kilometru cronometrat pana in ultimul control orar, obiectivele fiind aceleasi ca la raliurile anterioare.

Vali Porcisteanu si Dan Dobre revin cu incredere in Citroen-ul C3R5 dupa ce dezamagirea din cursa anterioara a fost uitata de echipajul DTO Rally Team. Cei doi se bazeaza pe performantele modelului francez in Raliul Sibiului, o competitie care programeaza trasee noi de concurs, probe speciale diversificate si o superspeciala stradala in Sibiu, acolo unde fanii sunt prezenti intotdeauna in numar mare. ”La Raliul Sibiului avem parte de unele probe noi, pe care n-am mai concurat niciodata. Am auzit ca sunt rapide, dar inca nu am ajuns pe ele deoarece doar astazi le vom parcurge la recunoasteri. Ne asteapta un raliu nou, cu drumuri pe care n-am mai evoluat si cu un traseu de concurs diversificat. Va fi o provocare pentru noi si echipa DTO Rally Team, dar pornim cu determinare si ne vom juca sansa” a spus Vali Porcisteanu dupa prima zi de recunoasteri a Raliului Sibiului.

”Dupa toate problemele de la Raliul Perla Harghitei, ne dorim sa evoluam din nou la ritmul in care suntem obisnuiti si pe care-l avem cu Citroen-ul C3 R5. Masina este 100% pregatita inaintea startului si ne propunem sa fim rapizi si sa demonstram ca victoria de la Bacau se poate repeta. Am incredere ca vom evolua fara stres si fara retineri si astfel rezultatul va veni de la sine” a incheiat Vali Porcisteanu inaintea startului.

Cristi Dolofan si Mihai Sandu au avut parte de rezultate foarte bune la inceputul sezonului, ca mai apoi ghinioanele sa se tina lant de echipajul care concureaza cu un Peugeot 208 R5. Raliul Sibiului reprezinta inceputul celei de-a doua jumatati a sezonului, astfel echipajul isi propune un re-start si tinteste o noua serie de rezultate bune care sa confirme ritmul si viteza ridicata pe care cei doi au avut-o la cele patru curse din 2019.

Aflati pe locul secund in cadrul clasei RC4 dupa patru raliuri in care au crescut ritmul si s-au luptat pentru victorie in clasamentul clasei si cel al masinilor cu tractiune fata, Eugen Caragui si Robert Fus revin la Sibiu in acest weekend, locul unde echipajul a concurat pentru prima data cu modelul Peugeot 208 R2. Cei doi au acumulat suficienta experienta pentru a tinti prima victorie din 2019, dupa ce la Raliul Perla Harghitei au fost la un pas de a obtine maximul pe probele de asfalt.

La Raliul Sibiului, in dreapta lui Bogdan Nastase revine Delia, sotia sa si copilotul sau obisnuit, cu care pilotul DTO Rally Team va tinti a patra victorie consecutiva in cadrul clasei 11, acolo unde este lider cu un avans confortabil. Echipajul a demonstrat ca este cel mai rapid in categoria masinilor integrale din categorie si asfaltul de la Sibiu reprezinta doar urmatoarea provocare, pe care ceoi doi o asteapta cu nerabdare si entuziasm.

Dupa ce in 2018 si-a adjudecat, la bordul aceluiasi model Sandero, titlul Campionatului National Rally2 pe probele speciale de la Sibiu, Cristi Sugar porneste in Cupa Dacia alaturi de Vlad Colceriu cu determinare si incredere ca vor obtine un nou rezultat in fruntea cupei monomarca. Echipajul isi propune un parcurs constant, progresiv, prin care sa evite posibilele pene de cauciuc care le-au rapit o victorie la etapa anterioara, dar care sa aduca si maximul de puncte cu ajutorul unei strategii inteligente.

In sezonul 2019, DTO Rally Team are alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe si Total Lubricants Romania.

Recomandari pentru tine!