Victorie pentru Simone Tempestini si Sergiu Itu la Iasi

Sixtuplul campion national absolut Simone Tempestini a castigat Raliul Iasului pentru a patra oara in cariera si a stabilit un nou record al competitiei. Clujeanul a redevenit principalul favorit pentru cucerirea unui nou titlu dupa trei victorii consecutive si totodata are nevoie doar de o clasare in Top 7 in Brasov pentru a fi sigur si de un titlu in divizia dedicata exclusiv macadamului.

Alaturi de Sergiu Itu in modelul Skoda Fabia Rally2 Evo, Tempestini a castigat 8 dintre cele 9 probe speciale de pe macadamul iesean, singura sincopa fiind in super speciala de la Rapa Galbena, cand cel mai rapid a fost Sebastian Barbu.

Cu un timp total de 01:20:57,2 la capatul celor 133,7 kilometri, Tempestini si-a adjudecat trofeul pentru a patra oara in cariera dupa succesele din 2015, 2016 si 2018. In 2019 si 2020, echipajul de la Napoca Rally Academy a abandonat, insa de fiecare data din fotoliul de lider. Datorita acestui rezultat, Tempestini l-a depasit deja pe Andrei Girtofan in topul general si s-a apropiat la 11,6 puncte de Barbu. In acest moment topul arata astfel: 1. Barbu 229,6p 2. Tempestini 218p 3. Girtofan jr 210,2.

Clasamentul final se realizeaza dupa algoritmul celor mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam. Cel mai avantajat in acest moment este Tempestini, care a avut doua etape fara puncte in prima parte a sezonului, astfel ca orice rezultat la Cluj (asfalt) si Brasov (macadam) ii va aduce plus, in timp ce Barbu a avut o absenta. Girtofan jr a punctat la toate etapele, astfel ca plusul potential de puncte este mic in acest moment.

Liderul provizoriu al campionatului, Sebastian Barbu, a incheiat al doilea la Raliul Iasului Resonance 2022, acesta fiind de altfel singurul pilot care a fost pe podium la toate etapele la care a luat parte in acest sezon. Alaturi de copilotul sau Bogdan Iancu, Barbu (Skoda Fabia Rally2) a fost la 01:53,5 in urma lui Tempestini.

Podiumul open al etapei a saptea din Campionatul National de Raliuri Betano a fost completat de echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally2). Cei doi au concurat pe macadamul din Iasi inca din 1998, iar impreuna au bifat 11 editii. Marisca si Dan Girtofan detin recordul de prezente, ambii fiind nelipsiti din 1997.

Sarbatoritul zilei, cand a implinit 52 de ani, Dan Girtofan (Skoda Fabia Rally2 Evo) a incheiat pe 6 a 17-a sa prezenta la Iasi alaturi de copilotul sau Tudor Marza. Fiul sau, Andrei Girtofan, (Skoda Fabia Rally 2, copilot Doru Vraja) a incheiat al cincilea si coboara pe pozitia a treia in clasamentul general provizoriu al sezonului 2022.

Singurul echipaj din topul clasamentului fara sa beneficieze de un model Rally2/R5 a fost cel format din Raul Badiu si Rares Fetean, care a incheiat pe un impresionant loc 4, desi s-a aflat la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 9. Cu doua pene de cauciuc de-a lungul traseului, care i-a ingreunat performanta, Badiu a incheiat de patru ori pe podium pe probele speciale, confirmand evolutia foarte buna de la Bacau.

Intre primele 10 echipaje s-au mai clasat: Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh (Ford Fiesta R5), Cristian Dolofan/Traian Pavel (Citroen C3 Rally2), Bogdan Cuzma/Florin Dorca (Skoda Fabia Rally2) si Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 208R2).

Fratii Maior au castigat la Doua Roti Motrice, dar si la RC4, acolo unde i-au depasit pe Cristi Sugar si Vlad Colceriu, care s-au bucurat insa de succes la Cupa 208 R2, dar si la Juniori. Reis Suliman si Rares Badea (Suzuki Swift) s-au impus in topul debutantilor, in timp ce David Tarta si Mihai Sandu au castigat la Cupa Swift. La Cupa Dacia s-a impus echipajul format din Razvan Ungureanu si Andrei Mitrasca.

Pe langa locul 4 in topul general, Raul Badiu si Rares Fetean s-au bucurat si de victorie la RC2N, in timp ce la RC5 cel mai rapid a fost echipajul format din Constantin Tudor si Teodor Gaina (Renault Clio Rally5). Sotii Emanuel si Denisa Resiga (Ford Fiesta ST150) au castigat clasa Nat12.

In Campionatul National Rally2, care s-a desfasurat doar vineri si sambata, victoria a revenit echipajului Eduard Georgescu/Calin Paraschiv (VW Golf 5).

Rezultatele complete provizorii de la Raliul Iasului Resonance 2022 sunt disponibile aici.

Urmatoarea etapa este Raliul Clujului, in perioada 7-9 octombrie.

 

sursa articol si foto: fras.ro

Recomandari pentru tine!