Dan Gîrtofan: „Aradul este un raliu pe placul nostru”

_DSC1867Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) sunt încrezători în evoluția lor la Raliul Aradului, etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2016, ce va avea loc în weekend. Giri și Tudor abia așteaptă reîntâlnirea cu macadamul bănățean, unul pe placul lor. Raliul Aradului este unul care ne place foarte mult. Îl știm bine și din ce am văzut până acum, la recunoașteri, probele se prezintă în condiții foarte bune. Sperăm ca vremea să nu se strice, pentru că se va schimba situația. Și asta deoarece probele sunt alcătuite din pământ bătut, iar dacă va ploua, suprafața de rulare va deveni una alunecoasă, ce poate să ne pună, mie și colegilor care vor lua startul, ceva probleme. Am făcut săptămâna asta câteva teste cu mașina și pot să spun că este una care se pretează excelent pentru macadam”, a spus Dan Gîrtofan.

Giri a mai adăugat că abia așteptăm să vedem care vor fi timpii noștrii compartiv cu cei obținuți anul trecut cu Škoda Fabia S2000. Sperăm să îi îmbunătățim. Cu siguranță vom lupta pentru un loc cât mai sus. La fel ca la Sibiu, nici la Arad nu am câștigat niciodată. Ne bucurăm că sunt multe mașini cu specificația R5 la start. Sperăm să fie un raliu frumos pentru noi, pe care să-l terminăm cu bine, pentru că atunci sunt sigur că rezultatul va fi unul important”.

Liderul la zi al campionatului, dar și fiul său, Andrei Gîrtofan, beneficiază începând cu Raliul Aradului și de un nou partener, Moran (moran.ro – Fragrance Factory), care a venit să pună urmărul la evoluția celor doi piloți în CNRD 2016. Vreau să le mulțumesc celor de la Moran pentru că au ales să ne vină alături în încercarea noastră de a obține cele mai bune rezultate. Suntem onorați să-i reprezentăm și să-i promovăm și suntem siguri că vom avea un parteneriat excelent”, a mai spus driver-ul brașovean.

Dacă pentru Giri, macadamul nu mai are nicio surpriză, pentru Andrei Gîrtofan va fi primul raliu pe o astfel de suprafață din carieră. Mezinul familiei Gîrtofan a efectuat câteva teste cu Loganul său și a fost foarte mulțumit de comportamentul mașinii. Mă bucur că am reușit, împreună cu băieții din echipa tehnică, să reparăm mașina lui Andrei după accidentul de la Sibiu. Andrei a făcut primele sale teste cu Loganul pe macadam și a zis că se simte excelent pe această suprafață. Îi place foarte mult, astfel că sperăm din nou la un rezultat foarte bun, la fel ca acela obținut acasă, la Brașov”, a conchis Dan Gîrtofan.

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au parte în sezonul 2016 al CNRD de sprijinul următorilor parteneri de încredere: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar – dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu, Moran (Moran.ro – Fragrance Factory) și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.

Recomandari pentru tine!