Alex Cascatau este campionul sezonului 2020 in GT & Prototype Challenge atat la general cat si la clasa CN

Constanteanul Alex Cascatau continua sa-si faca un renume in Tarile de Jos, ultima sa reusita fiind primul titlu la general obtinut intr-un campionat din afara Romaniei, el adaugandu-se celui obtinut la categoria CN tot in acest sezon.

Un sezon de debut dominant de la un capat la celalat i-a asigurat lui Cascatau si coechipierului sau luxemburghez Alain Berg titlul in ierarhia generala a GT & Prototype Challenge, unul dintre cele mai cunoscute campionate nationale din Europa. Multumita unei zestre de 141 de puncte, pilotii BS Racing by Baticonsult si-au trecut in cont ambele titluri puse la bataie in acest an si asta desi ultima runda a stagiunii, cea cu numarul patru, a fost anulata.

Sase curse a bifat Cascatau, campion al categoriei A2 in Romanian Endurance Series anul tercut, in 2020. Din acestea, pe cinci le-a castigat la categoria sa, CN, iar din acestea cinci, in trei s-a impus si la general. Romanul a fost si etalonul in materie de viteza pura obtinand pole position-ul de fiecare data la categoria sa, de patru ori timpii sai fiind indeajuns de buni pentru a pune Norma M20 FC a echipei BS Racing by Baticonsult pe prima pozitie a grilei combinate.

Adus de Alain Berg, campionul en-titre al GT & Prototype Challenge dupa ce a dominat la randul sau categoria SR3 anul trecut, Cascatau a invatat din mers atat circuitul Assen, cunoscut ca si „Catedrala” motociclismului viteza, cat si Zandvoort-ul care va gazdui in 2021 Marele Premiu de Formula 1 al Olandei. Romanul a avut adesea putin timp la dispozitie pentru a se acomoda cu noile trasee si asta in conditiile in care a plouat de aproape fiecare data cand Alex a iesit pe traseu.

Singurul rival la titlu al cuplului Cascatau/Berg a ratat etapa a treia a sezonului disputata luna trecuta la Zandvoort, Tim Joosen ratand astfel orice sansa de a se mai lupta la titlul categoriei CN. Joosen, reprezentant al Deldiche Racing, a invins in cursa a patra a sezonului – anume mansa a doua a etapei secunde – dupa ce Norma echipei BS Racing by Baticonsult a intampinat probleme tehnice. Aceste probleme au fortat echipa sa se prezinte la Zandvoort cu un Radical SR3 RSX, model mult mai lent, dar care tot s-a luptat la victoria la general in ambele manse.

Ca urmare a situatiei complicate cauzate de pandemia de COVID-19, finala sezonului 2020 ce ar fi trebuit sa aiba loc in data de 7 noiembrie la Zolder, in Belgia, a fost anulata. Anuntul a facut oficiala calitatea de campion al sezonului 2020 obtinuta de Alex Cascatau si, totodata, a dat startul pregatirilor pentru 2021.

Impulsionata de inca un sezon incununat cu succese pe toata linia, BS Racing by Baticonsult isi doreste sa tinteasca si mai sus la anul, in plan fiind chiar si cateva intreceri in afara Benelux-ului, poate chiar cu masini mai rapide decat actuala Norma de categorie CN de 260 de cai putere. Pana atunci, insa, Cascatau se mentine in forma cu ajutorul intrecerilor din lumea vituala, constanteanul terminand pe pozitia a treia in cursa virtuala de 24 de ore de la Zolder de weekend-ul trecut. Tot in materie de sim racing, Cascatau s-a impus si in ultima cursa a sezonului al saselea din Racing League Romania.

 

Clasament GT & Prototype Challenge 2020

Alex Cascatau & Alain Berg – BS Racing by Baticonsult – Norma M20 FC – 141 pct.
Tim Joosen – Deldiche Racing – Norma M20 FCT – 63 pct.
Dominik Dierkes – Revolution Cars – Revolution – 48 pct.

Alex Cascatau: „In primul rand vreau sa le multumesc celor care au facut posibil acest sezon – Baticonsult, sponsorul nostru principal, Alain fiindca m-a ales sa-i fiu coechipier in aceasta aventura, Motul Romania fiindca ne-a oferit lubrifiantii necesari dar si echipei. Desi a fost un an ciudat pentru toata lumea si grilele de start au fost mai slab populate din cauza pandemiei, cred ca am fost in stare sa demonstrez ca am avut mereu ritmul superior fata de adversari. Nu am putut avea un program mai extins de teste iar ambele circuite pe care am castigat in acest an au fost noi pentru mine, si am fost nevoit sa invat repede si in conditii dificile. Am inceput deja sa ne pregatim pentru 2021 si voi ramane alaturi de BS Racing by Baticonsult pentru a progresa la un nivel si mai inalt. Vrem sa luam startul intr-un campionat european la anul. Le multumesc de asemenea familiei, prietenilor, dar si tuturor celor care m-au sustinut de la distanta.”

Recomandari pentru tine!