Debut cu podium la clasă pentru Endurance Team Romania la Mugello

Endurance Team Romania sărbătorește cu un podium debutul de la Mugello

Endurance Team Romania a încheiat cu succes prima aventură în cursele internaționale de anduranță. Cvartetul de piloți a parcurs 12 ore pe traseul italian de la Mugello, acolo unde se desfășoară anual și etapa de MotoGP. Din echipajul ce reprezintă țara noastră în premieră la acest nivel fac parte Sergiu Nicolae, Ștefan Unchiașu, Fabrizio Broggi și Mihai Costin, aceștia având deja experiență în alte categorii motorizate, atât în seriile din România, cât și din Statele Unite.

Am urcat pentru prima oară în mașină după 3 ore și jumătate de la start și am avut șansa de a începe sub neutralizare. Astfel, am putut aduce gumele la temperatura optimă. Lucrurile se schimbă spre seară, când se răcește vremea, dar timpii au rămas constanți. Sunt obișnuit cu traficul de acest gen și nu mi s-a părut că liderii cursei au fost excesiv de agresivi. Dacă eram în postura lor, aș fi făcut același lucru. Cât despre strategie, e foarte important să nu ne oprim mai devreme de două ore pentru schimburile de piloți și am făcut tot posibilul să ne ținem de asta.a spus Mihai Costin .

Endurance Team Romania

Gruparea românească a evoluat în cadrul clasei de producție A2, purtând o luptă prelungită cu echipajul campion în 2016 pe parcursul zilei de sâmbătă. În final, românii s-au clasat pe poziția a 3-a la clasă și pe 35 la general, într-o cursă marcată de multe lovituri de teatru, accidente și abandonuri neprevăzute. Din fericire, ghinionul i-a ocolit pe piloții conduși de pe margine de team managerul Viorel Nicolae, care s-a declarat satisfăcut la finele cursei de atingerea obiectivului prestabilit – parcurgerea integrală a celor 12 ore.

Aceasta este prima experiență a programului Endurance Team Romania, care va include și alte etape din cadrul 24-hours Series Hankook în 2017, urmând ca anul viitor să fie programat un asalt asupra întregului sezon, incluzând prestigioasa manșă de la Dubai și provocarea curselor pe timp de noapte.

Expunerea mediatică de care s-a bucurat ETR în acest weekend de debut a fost remarcabilă. Comentariul etapei a fost asigurat de RadioLeMans, colectivul binecunoscut de la cele mai prestigioase curse de anduranță din lume. Din cabină s-a vorbit în termeni elogioși despre efortul românesc, iar partenerii echipei au beneficiat de expunere video pe streamul oficial, urmărit de 10 mii de fani.
Site-ul numărul 1 în domeniu ca și trafic, motorsport.com, a făcut referire la echipa noastră, iar specialiștii din sfera anduranței de la dailysportscar.com au acordat o atenție deosebită structurii debutante ETR.

Endurance Team Romania Endurance Team Romania

„Cursa a fost interesantă – atunci când am pus presiune pe adversarii noștri direcți, ei au greșit. De două ori s-a răsucit modelul Clio, odată după ce fusese depășit de Sergiu. Noi, în schimb, nu am pățit asta niciodată, ceea ce mă bucură. Tururile pierdute în faza inițială a cursei, când traficul a fost infernal și ne-a prejudiciat, au fost imposibil de recuperat ulterior. Sâmbătă am mai avut și o mică problemă cu frânele (o plăcuță spate s-a blocat), ce s-a remediat de la sine. În rest, mașina a rulat foarte bine și n-a fost nevoie de reparații. Pe final am fost conservatori, am testat pentru următoarea cursă. Nu conta dacă terminăm la 3, 4 sau 5 tururi, important era să fim siguri că luăm sosirea.” a spus Viorel Nicolae (team manager).

Noutati
Vezi mai multe