RES: BMW – masina oficiala a competitiei in acest sezon

BMW este una dintre marcile cele mai active in domeniul sporturilor cu motor, iar expansiunea celui mai important campionat de circuit din Romania a dus la o asociere naturala cu Romanian Endurance Series.

Pe plan international, BMW deruleaza programe de uzina in DTM (din 2012), WEC, IMSA si Formula E (din 2018). Totodata, divizia de Customer Racing sustine zeci de concurenti cu modele de categorie GT3 si GT4, iar BMW Classic restaureaza la cele mai inalte standarde exponatele care au facut istorie pe circuite. Acest an va fi marcat de aniversarea a 40 de ani de la debutul seriei Procar cu modele M1 si de ambitii tot mai mari in universul andurantei.

Dat fiind progresul rapid al curselor de circuit in Romania, odata ce constrangerea de ordin logistic a fost inlaturata, ambitiile au crescut si pentru pilotii romani. O serie de premiere insemnate s-au produs pe circuitele europene in 2018 la bordul masinilor BMW: prima victorie pentru modelul M4 GT4 in seria europeana GT4 a fost adusa la Misano (Italia) de Razvan Umbrarescu, iar Alexandru Cascatau a devenit primul roman ce se aliniaza la start in clasica de 24 de ore de la Zolder (Belgia), la comenzile unui Seria 3 de specificatie Clubsport Trophy.

 

Cei cu experienta internationala continua sa fie prezenti in Romanian Endurance Series by ACR in acest an, dobandind o experienta tot mai relevanta odata cu orele petrecute pe circuit. Mai mult, formatul curselor a fost adaptat tocmai in functie de campionatele catre care romanii promoveaza cel mai adesea in ultimii ani – fiecare etapa din RES consta in doua manse a cate o ora. Plutonul include un grup consistent ce-si va disputa victoria la categoria A1 (1600cmc), dar si lupte intense la clasele superioare. Ca peste tot in Europa, ramane de vazut cine se va impune la general intr-o batalie TCR versus GT4 cu factorul egalizator al anvelopei Michelin stipulate prin regulament.

Concurentii vor demara in turul de formare din spatele unui Safety Car BMW Seria 4 oferit de APAN Motors Braila, dealer autorizat BMW M, impreuna cu BMW Group Romania. Uzina germana are deja o traditie in ceea ce priveste impactul vizual al masinilor de siguranta vazute in MotoGP sau DTM, iar modelul ales pentru Romanian Endurance Series nu va face exceptie. Totodata, in paddock APAN Motors Braila va organiza pentru spectatorii prezenti la eveniment o competitie aparte: o proba de indemanare la volanul noului BMW X5. Castigatorul va urca pe podiumul RES in compania pilotilor de top in cadrul festivitatii de premiere de la finele zilei

”Dupa trei ani in care masina oficiala a fost contractata prin asocieri one-event, anul acesta ne-am dorit stabilitatea unui parteneriat anual. In virtutea colaborarilor ireprosabile cu BMW Group Romania, au fost prima noastra optiune si am ajuns imediat la un numitor comun, in beneficiul imaginii acestui sport aflat intr-o continua crestere. E momentul sa mai dezvaluim o surpriza: 2019 aduce si primul model BMW inscris in competitie, un M3 ce va fi pilotat de Augustin Draghiceanu si George Vintila.”

Alexandru Siclovan, co-organizator Romanian Endurance Series

Romanian Endurance Series by ACR se bucura in 2019 de sprijinul partenerilor Michelin, APR Competition, BMW, Repsol, vinul.ro si Crama Histria.
Phoenix Media, revista 100% Sport si anuarul 100% Motorsport asigura expunerea mediatica a campionatului.

Subiecte asemanatoare: