Simone Tempestini lider dupa prima zi la ADAC Saarland-Pfalz Rallye

Simone Tempestini se afla in acest weekend in Germania la ADAC Saarland-Pfalz Rallye, etapa ce se desfasoara in conditii asemanatoare primei etape din Campionatul National de Raliuri a Romaniei. 

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu testeaza masina ( Citroën DS3 R5 ) pentru etapa de debut a campionatului romanesc, mai exact Tess Rally Brasov, la bordul caruia acestia doresc sa obtina titlul de campioni nationali absoluti.

Prima zi din etapa avea programate 5 probe speciale in lungime de 40.08 km, insa organizatorii au luat decizia de a anula ultima bucla, mai exact PS4 si PS5, astfel prima zi s-a scurtat la doar 21.85 km in prima zi de concurs. 

Echipajul romanesc, au inceput etapa cu adjudecarea primelor doua probe speciale, fapt care i-a plasat pe prima pozitie a clasamentului general. Acestia termina PS 3 cu al 18-lea timp, insa nu le afecteaza pozitia de lider, avand un avans de considerabil de 1 min. 22 sec. fata de pozitia secunda dupa terminarea primelor trei probe speciale din ADAC Saarland-Pfalz Rallye.

Ziua secunda, are progamata alte 7 probe speciale, cu o lungime totala de 93.52 km. Avansul considerabil al echipajului Tempestini/Itu este unul care ii ajuta sa testeze masina si sa incerce strategii noi care ii poate ajuta la Brasov ( 24-25 Martie ) la prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop.

Credit Foto: ADAC Rallye Hub

Noutati
Vezi mai multe