Simone si Sergiu au terminat Rally della Val D’Orcia pe pozitia secunda, Cuzma si Alina au terminat pe 31 la general

Simone Tempestini si Sergiu Itu, echipaj al Napoca Rally Academy, s-au aflat la un pas de triumf in lupta cu timpul si adversarii in cadrul etapei secunde a Campionatului Italian de Raliuri pe Macadam. La bordul noului material de concurs, Skoda Fabia RS Rally2, clujenii au demonstrat o sinergie aproape perfecta, incheind cursa la o distanta de 1,6 secunde in urma castigatorilor etapei, Fabrizio Zaldivar si copilotul sau Marcelo Der Ohannesian.

Cu ochii atintiti spre debutul sezonului 2024 a Campionatul European de Raliuri, care urmeaza sa se desfasoare in Ungaria, Tempestini si Itu au folosit aceasta competitie ca un teren de testare esential. Performanta lor s-a ridicat la asteptari, echipajul reusind sa conduca plutonul dupa prima zi, cu un avans subtil, dar strategic. Cu toate acestea, pozitionarea lor pe prima linie la startul zilei urmatoare a venit cu provocarea de a deschide traseul, complicand astfel sarcina de a-si pastra avansul.

Chiar si in aceste conditii, Tempestini si Itu au aratat determinare si maiestrie in controlul noului material de concurs, mentinandu-si ritmul competitiv si finalizand cursa pe locul al doilea in clasamentul general.

Concurenta a fost stransa, cu Mikko Heikkila luptandu-se pentru suprematie. O eroare in parcursul ultimei bucle l-a costat pe finlandez si a eliminat oportunitatea sa de a urca pe podium sau chiar de a castiga etapa. In ciuda unei performante mai scazute in ultima proba speciala, Zaldivar si Der Ohannesian si-au asigurat victoria, lasand echipajul romanesc pe o pozitie a doua.

Sursa foto: Gabriele Forti Photographer

Podiumul a fost completat de Tommaso Ciuffi si Pietro Cigni, victorios in cadrul competitiei generale a CIRT, conturand astfel un trio de Skoda in topul clasamentului.

O alta prezenta romaneasca la aceasta etapa a fost echipajul compus din Bogdan Cuzma si Alina-Bianca Pop, care au finalizat Rally della Val D’Orcia pe locul 31, marcand un pas important in experienta lor competitionala si construind un fundament solid pentru viitoarele provocari.

Simone Tempestini si Sergiu Itu au pus in evidenta calitatile unui echipaj de top, cu o perspectiva promitatoare pentru sezonul european care bate la usa. Cu fiecare proba si fiecare viraj, aspiratia lor spre victorie devine tot mai accesibila, iar pasiunea si determinarea cu care se incarca in fiecare cursa raman pietrele de temelie ale succesului lor in raliurile internationale.

Recomandari pentru tine!