Victorie stralucitoare la Raliul Aradului pentru Napoca Rally Academy

Raliul Aradului, a doua etapa a Campionatului National, a fost o reusita pentru echipa clujeana Napoca Rally Academy. Pe un Hyundai i20 R5, campionul national en-titre, Simone Tempestini, secondat de Sergiu Itu, a castigat, la fel ca in etapa precedenta de la Pitesti, toate cele 9 probe speciale, terminand Raliul Aradului la o distanta de aproape 4 minute de ocupantii locului secund, Dan Gartofan si Tudor Marza (Skoda Fabia R5). Pe ultima treapta a podiumului au urcat Vali Porcisteanu si Dan Dobre (Citroen C3 R5).

A fost un raliu foarte greu, dar sunt fericit ca am terminat pe primul loc, castigand toate probele speciale. Chiar daca nu am avut parte de cele mai bune conditii meteo, fiind foarte multa apa pe traseu, sunt multumit de ritmul pe care l-am avut si de cum m-am simtit in masina. Cred ca a fost un test foarte bun pentru etapa din WRC, Raliul Portugaliei”, a precizat Simone Tempestini, care a mai castigat Raliul Aradului in 2015 si 2016.

Pentru Bogdan Marisca si Sebastian Itu problemele de la Raliul Argesului s-au repetat si la Arad. Daca la Pitesti au fost nevoiti sa abandoneze, acum, din cauza a doua pene, cei doi piloti NRA au pierdut minute pretioase in ambele zile de concurs, clasandu-se la final pe locul 6.

Puncte importante pentru clasamentul pe echipe au adus insa, si de aceasta data, echipajele Mihnea Muresan / Marc Banca, locul 1 la clasa RC4 si locul 2 la 2 FWD, si fratii Maior, Norbert si Francesca, locul 1 la juniori si la clasa RC5 si locul 3 la 2 FWD. Nu in ultimul rand, Andrei Mitre si Mircea Onofrei au incheiat pe locul 2 in Cupa Dacia.

Napoca Rally Academy Raliul Aradului

In acest an probele de la Raliul Aradului au necesitat o adaptare rapida datorita conditiilor climatice schimbatoare. Ma bucur ca am putut contribui, alaturi de Marc, la o noua victorie pentru Napoca Rally Academy”, a declarat Mihnea Muresan.

A fost un raliu dificil care a solicitat foarte mult masina, dar din fericire nu am avut probleme majore. Am reusitsaluamun avans consistent in prima parte a cursei, care ne-apermissanu mai fortampe final”, a completat Norbert Maior.

Concluzia a venit de la team-managerul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini: “Am reusit aproape tot ce ne-am propus. Cu totii au reusit sa gestioneze bine un raliu ce a devenit foarte greu din cauza ploilor abundente. Daca excludem penele lui Bogdan, care probabil ne-au costat dubla la general, totul a decurs conform planului: Simone a fost full attack in pregatirea pentru Raliul Portugaliei, Mihnea a continuat cu succes procesul de invatare pe noua masina, Norbert a gasit echilibrul intre viteza lui pe probe si potentialul micutului 106 si Andrei, care a avut puterea sa revina dupa iesirea violenta in decor de la Pitesti, a intampinat unele probleme tehnice in prima zi de concurs in lupta lui pentru locul 1 la Cupa Dacia. Pot spune ca penele lui Bogdan ne-au furat cireasa de pe tort, dar in final suntem multumiti”.

Un total de 66 de echipaje au luat startul la cea de-a 11-a editie a Raliului Aradului, din care 17 au fost nevoite sa abandoneze din motive tehnice sau iesiri in decor. A treia etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop va fi Raliul Moldovei, in perioada 21-22 iunie.

Partenerii Napoca Rally Academy sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De Longhi, Leaseplan, P1, Visit Cluj-Napoca, Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si Europa FM.

Recomandari pentru tine!