Hat-trick pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar la Transilvania Rally

Hat-trick pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar la Transilvania Rally

Raul Badiu si Gabriel Lazar s-au impus in Transilvania Rally in 3 clasamente: Cupa Suzuki, clasa 9 si 2 Roti Motrice
Echipajul a avut un ritm perfect, dominand raliul de la Cluj-Napoca
Raul si Gabriel sunt lideri in cele 3 clasamente dupa doua etape

Dupa debutul excelent de sezon de la Brasov, unde s-au impus in Cupa Suzuki si in clasamentul clasei 9, terminand etapa dificila pe podiumul clasamentului masinilor cu 2 Roti Motrice, Raul Badiu si Gabriel Lazar au luat startul in a doua etapa din Campionatul Nattional de Raliuri ”Dunlop”, Transilvania Rally. Desfasurata pe o lungime de aproximativ 160 de kilometri cronometrati, etapa este recunoscuta pentru dificultatea probelor speciale, pentru viteza dezvoltata pe traseul de concurs, dar si pentru capcanele intalnite de echipaje.

Inaintea startului, Raul a privit raliul precaut: ”Am revenit cu mare placere pe probele speciale clujene, unele dintre favoritele mele. Cu toate acestea, plana o umbra de necunoscut asupra ritmului meu si al concurentilor, Tess Rally Brasov nefiind cel mai bun etalon pentru nivelul adevarat al competitiei, date fiind conditiile atipice de acolo. La shakedown am reusit sa parcurg numai 2 treceri, secondat de invitati, acestia fiind singurii kilometri in Suzuki pe asfalt aderent, astfel ca a trebuit sa plec pe prima proba speciala intr-un ritm crescendo in incearcarea de a descoperi limitele.”

Dupa startul festiv de joi seara, in compania a mii de spectatori prezenti pentru a vedea masinile de concurs de aproape, Raul a participat la testele oficiale ale raliului, ca mai apoi sa porneasca pe una din cele mai complexe speciale, ”Capus”, in lungime de 21 de kilometri. Raul si Gabi pornesc in forta, obtin cel mai bun timp intre masinile de clasa 9, ca mai apoi, dupa un ritm mai precaut pe a doua speciala, cei doi forteaza pe ”Tarnita” si trec in fruntea clasamentului masinilor cu 2 Roti Motrice, unde vor ramane pana la final: ”Din fericire, feelingul a fost destul de bun inca din primii metri, iar asta s-a tradus intr-un ritm destul de ridicat, astfel incat am inceput raliul cu o victorie de proba speciala. Pentru mine, cea mai mare placere este sa merg la limita, iar faptul ca am reusit in cateva locuri sa ating limita pe franari sau viraje, imi dadea incredere si pentru probele urmatoare. Am reusit sa pastrez acelasi entuziasm si pe mai departe, astfel incat am terminat prima zi in postura de lider la categorie. ” a spus Raul la finalul primei zile de concurs.

Cu 10 probe speciale programate sambata, a doua zi de concurs urma sa fie una lunga, dificila, unde gestionarea avansului a fost principala preocupare a echipajului. Raul si Gabriel s-au impus pe majoritatea specialelor in Cupa Suzuki, consolidandu-si avansul in cupa monomarca, in timp ce au pastrat un ecart suficient in fata urmaritorilor in celelalte clasamente. ”A doua zi, in pofida avansului linistitor acumulat din prima zi, am decis sa continui in aproximativ aceeasi nota, cu un parcurs destul de rapid astfel incat sa nu imi pierd concentrarea, dar in acelasi timp nici sa nu risc inutil in locurile mai delicate. Nu a fost un final deloc lipsit de emotii, cand a trebuit sa infrunt cateva situatii mai putin confortabile cu servodirectia si mai ales sa ma descurc cu o frana functionala aproape in totalitate numai pe puntea spate. Am manageriat situatia aceasta cat de bine am stiut si astfel a fost indeajuns sa bifam un rezultat final foarte bun, chiar peste asteptari luand in considerare ca am realizat hat-trickul, victorie la Cupa Suzuki, Clasa 9 si 2 Roti Motrice.” a spus Raul la finalul cursei.

Pentru echipaj, rezultatul de la Cluj-Napoca este unul perfect, cu 3 victorii in Cupa Suzuki, clasa 9 si la 2 Roti Motrice, dar si un loc secund in clasamentul dedicat echipelor, acolo unde Raul si Gabi concureaza in DTO Tellur Rally Team. Cu doua victorii consecutive, Badiu si Lazar se afla in fruntea Cupei Suzuki si in clasamentul clasei 9, fiind, in acelasi timp, lideri in clasamentul Masinilor cu 2 Roti Motrice. ”Gabi Lazar s-a comportat exemplar intr-un raliu foarte solicitant si pentru copiloti, iar multumita sustinerii echipei DTO-Tellur Rally Team si partenerilor nostri, a fost posibila si aceasta performanta. Impreuna la drum, privim spre urmatoarele etape cu incredere si nerabdare, mai ales spre macadam, noi provocari pe suprafata mea favorita.” a incheiat Raul.

Pentru echipaj, Campionatul National de Raliuri ”Dunlop” continua cu prima etapa de macadam din 2018, Raliul Aradului, acolo unde Raul se simte excelent pe probele speciale si unde va continua lupta in cele trei clasamente.

In sezonul 2018, echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazar este sustinut de catre Smart ID Dynamics – specialist in dezvoltarea si implementarea de solutii end to end pentru automatizarea proceselor din Retail, Productie, Logistica, Distributie si Utilitati, Primus Auto-cel mai mare dealer Volvo din Romania, cu o experienta de peste 20 ani in comertul autoturismelor Volvo, DTO Tellur Rally Team prin Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems), Ion Mos, Salina Turda, Compania de Apa Aries, Blueinfrasec, lantul de farmacii Catena si Digital Atelier Interactiv. Asistenta tehnica este asigurata de echipa condusa de catre Iulica Nita, partener tehnic Bucur Rally&Tuning.

Recomandari pentru tine!