DTO Rally Team duce ultima lupta a sezonului la Tess Rally 2019

Sapte din opt raliuri s-au desfasurat in sezonul 2019 in Campionatul National de Raliuri, cu lupte stranse pe probele speciale, cu victorii si abandonuri, cu reusite si greseli, dar cu un progres constant de-a lungul celor sase luni de competitii. Cu ultima etapa programata in acest final de saptamana, DTO Rally Team va incheia un an plin, un sezon in care a demonstrat ca se poate lupta pentru titluri in toate categoriile in care cele cinci echipaje au pornit in 2019.

 

Tess Rally Brasov este ultima cursa a calendarului, avand in program 119 kilometri cronometrati de macadam pe probe complet noi pentru toate echipajele sau care au fost parcurse in urma cu multi ani. Cu 8 speciale de-a lungul a doua zile de concurs, competitia debuteaza astazi cu startul festiv, amplasat in superba Piata a Sfatului din Brasov, acolo unde fanii vor face cunostina cu echipajele. Vineri dimineata sunt programate testele oficiale in apropiere de localitatea Crizbav, ca mai apoi trei speciale sa fie parcurse de concurenti vineri: ”Sacele”, cea mai lunga a raliului, ”Glejarie”, intre localitatile Rasnov si Bran, dar si superspeciala din zona Colina din Brasov. Sambata, echipajele vor ”alerga” de doua ori pe ”Sacele” si ”Glejarie”, cat si o singura data pe ”Paltin”, o proba scurta, dar la fel de dificila ca celelalte.

Vali-Porcisteanu-Dan-Dobre

Vali Porcisteanu si Dan Dobre, cel mai rapid echipaj DTO Rally Team, vor porni in Tess Rally 2019 cu incredere si dorinta unei noi lupte cu secundele. Lideri in clasamentul general fara a lua in considerare scaderea celor mai slabe doua rezultate de la finalul sezonului, Vali si Dan isi vor juca sansa la titlul de campion national absolut, urmand a se duela cu secundele la bordul Citroen-ului C3 R5 care a fost un partener de incredere in acest sezon lung. ”Ma simt bine inainte de fosta mea “etapa de casa” si-mi doresc un parcurs ferit de probleme tehnice, pentru a ne putea concentra maxim pe viteza pura. Atunci cand ai o sansa, trebuie sa o joci pana la capat. Venim la Brasov cu ganduri bune, cu amintiri placute, cu incredere si cu o stare de spirit pozitiva. Abia astept sa parcurgem noile probe de macadam in regim de cursa si sunt sigur ca le voi indragi la fel de tare ca pe cele ”clasice” din vechiul Raliu Tara Barsei” a spus Vali inaintea startului in Tess Rally 2019.  

 

Cu raliul trecut de pe asfalt pe macadam, suprafata preferata a lui Vali, Porcisteanu si Dobre privesc cu entuziasm ultima cursa a sezonului 2019 din Campionatul National de Raliuri: ”Prima victorie din cariera a fost la Brasov, aici am avut cele mai multe victorii intr-un raliu si pornim cu incredere. Privind in urma, 2019 a fost un sezon cu de toate, iar daca trecem cu bine linia de sosire la Brasov, vom bifa al doilea sezon din cariera fara niciun abandon, demonstrand ca suntem constanti si ca reusim sa gestionam bine mai toate situatiile cu care ne confruntam etapa de etapa.” a incheiat Porcisteanu inaintea intalnirii cu fanii din Piata Sfatului.

 

Cristi Dolofan si al sau Peugeot 208 R5 vor concura pe probele speciale de macadam de langa Brasov pentru a aduce puncte valoroase echipei DTO Rally Team, cat si pentru spectatorii care se vor afla pe marginea traseului de concurs. Unul dintre obiectivele lui Cristi este spectacolul pentru fani, dar si acumularea de experienta intr-un raliu nou, pe ale carui probe speciale nu a mai concurat niciodata si care, cu siguranta, vor reprezenta una dintre provocarile majore ale sezonului.

Cristi-Sugar-Vlad-Colceriu

Campioni inca de la etapele anterioare, Bogdan si Delia Nastase se vor afla la startul Tess Rally 2019 la bordul Mitsubishi-ului Lancer de clasa 11 cu care au avut un parcurs foarte bun in acest sezon. Echipajul va porni in cursa de langa Brasov fara presiune si obiectiv, avand ca scop incheierea sezonului cu zambetul pe buze, savurarea probelor speciale frumoase si reprezentarea DTO Rally Team cu succes in fata brasovenilor.

 

Cu incidente in ultimele doua curse, Eugen Caragui si Robert Fus se aliniaza la startul ultimei etape din 2019 cu Peugeot-ul 208 R2 cu care au reusit rezultate excelente de-a lungul celor sapte etape desfasurate. Luand in considerare ca se simt mult mai bine pe macadam, suprafata preferata a lui Eugen, cei doi vor lupta cu secundele pe cele 8 speciale brasovene si vor incerca sa treaca peste momentele dificile de la Iasi si Cluj, aratand viteza si constanta de la start pana la finish.

 

Luand startul pe un model Sandero, Cristi Sugar si Vlad Colceriu au prima sansa in adjudecarea titlului Cupei Dacia la Tess Rally, o evolutie constanta si rapida fiind suficienta celor mai tineri membri ai echipei. Cei doi juniori reprezinta DTO Rally Team in cadrul cupei monomarca si vor avea de dus o lupta stransa pe macadam, suprafata preferata a pilotului, pe care acesta este cel mai rapid.

 

In sezonul 2019, DTO Rally Team are alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe si Total Lubricants Romania.

Subiecte asemanatoare:

Noutati
Vezi mai multe