Winter Rally Covasna: Victorie pentru Simone Tempestini in fata modelelor R5

La bordul unui model Subaru Impreza, Simone Tempestini/Sergiu Itu, s-au impus la Winter Rally Covasna 2020 care a ajuns la editia cu nr. 13

Echipajul Napoca Rally Academy a terminat raliul cu un avans de 2.3 secunde in fata unui echipaj italian, Giacomo Costenaro/Pietro Elia Ometto, care au luat startul  pe un model Skoda Fabia R5.

Tot pe un model Fabia R5 au concurat si Alberto Battistolli/Fabrizia Pons care au terminat pe pozitia a treia la general. Echipajul italian a terminat la un ecart de +1:03.1 sec. in spatele liderului si la +1:00.8 sec. in spatele lui Castenaro.

Acelasi echipaj care a terminat pe pozitia a III-a va lua startul  la etapa din Suedia, etapa a doua din World Rally Championship care se desfasoara pe zapada. Winter Rally Covasna fiind considerata o etapa de testare preevent pentru renumita d.e WRC

Simone a reusit sa se impuna in fata unor modele net superioare modelului pe care acesta a concurat in Covasna. Nu mai putin de 5 modele R5 l-au urmat in clasamentul final.

Pozitia a patra la general i-a revenit lui Dan Girtofan/Tudor Marza la bordul unui R5 de la Skoda. In top 10 de la WRCovasna 2020 au mai fost Lencse Zoltán / Kovács Annamária ( Ford Fiesta R5 ), Fischer Dániel / Buna Zoltán ( Škoda Fabia R5 evo ),Csík Zoltán / Csík Zsuzsanna ( Subaru Impreza S7 WRC ’01 ). 

Echipajul format din Yankov Georgi/Baldzhiev Tsvetan au terminat pe pozitia a 8-a la general, fiind urmati de echipajul romanesc Girtofan AndreiVraja Doru si de Geradzhiev jr. GeorgiGadzhev Georgi care incheie top 10.

La finalul raliului au ajuns 44 de echipaje din totalul de 54 inscrise la aceasta editie.

Click la urmatorul link pentru a vedea clasamentul final ->  Clasament final Winter Rally Covasna 2020

 

wrcovasna clasament 2020
Sursa timpi: ewrc-results.com

Credit Foto: Flavius Croitoriu / rally art.ro

Recomandari pentru tine!