Danube Delta Rally®, o nouă ediție spectaculoasă!

Danube Delta Rally®, întrecere care își continuă parcursul european in 2016, făcând parte din European Rally Trophy și din campionatul regional Balkan Rally Trophy, pe lângă clasica etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, promite o nouă ediție spectaculoasă, care să continue și să dezvolte succesul anilor precedenți.

Danube delta rallyEdiția 2016 a Danube Delta Rally®, competiție care s-a bucurat de aprecierile concurenților vis-a-vis de calitatea tehnică a probelor speciale și a organizării în sezoanele precedente, programează reiterarea probelor binecunoscute, dar și cateva noutăți. Astfel, vineri, când începe parcursul competitiv, două probe clasice, Telița și Cocoșu, vor fi alergate de două ori, pentru un total de 75 de kilometri de probă specială, parcurgeri despărțite de o trecere prin parcul de asistență de 30 de minute.
Simone Tempestini – Ford Fiesta R5; Credit foto: rallyphoto.ro
Ziua de sâmbătă este cea care conține noutățile notabile ale itinerarului, chiar dacă se bazează, procentual, pe cunoscutele speciale Babadag și Eoliene și pe cei 6,7 km ai specialei Slava Rusa, introdusă în urmă cu un an. A doua trecere pe “Eoliene” va conta ca “Power Stage”, formulă nou introdusă în 2016 în CNR Dunlop, proba de 14 km oferind astfel puncte bonus în clasamentul general pentru cele mai rapide echipaje. Ziua secundă și raliul se încheie cu Superspeciala stradală din centrul Tulcei, probă care a suferit modificări importante în acest an, cu o formulă importată din etapele Europei centrale și care va vedea mai multe mașini evoluând concomitent. Astfel, spectacolul oferit promite să crească substanțial în amplitudine, iar durata de desfășurare a specialei va fi redusă la mai puțin de jumătate, comparativ cu edițiile precedente, reprezentând, totodată, o premieră națională.

Startul și Festivitatea de Premiere sunt programate să se desfășoare în centrul Tulcei, în Parcul Civic, prima mașină având startul programat Joi, la ora 20:45, iar echipajele își dau din nou întâlnire cu publicul tulcean sâmbătă seara, la Festivitatea de Premiere, programată la ora 21:15.
Capul de afiș al listei de înscrieri, ce numără 43 de pozitii, îl ține campionul național Simone Tempestini, reprezentantul României in Campionatul Mondial de Raliuri și câștigător al celeilalte etape românești inclusă in Balkan Rally Trophy în acest an, Raliul Aradului. Tânărul clujean, câștigătorul de anul trecut al Danube Delta Rally® și-a îmbogățit continuu palmaresul, trecându-și în cont și cea de-a doua victorie în Junior WRC (divizia din Campionatul Mondial rezervată piloților sub 28 de ani), în Portugalia, în luna mai și este principal favorit în clasamentele Danube Delta Rally®. Simone aleargă alături de Marc Banca, folosind un Ford Fiesta de specificație maximă pentru campionatele regionale FIA, respectiv R5. Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5) este un alt pretendent la victorie, brașoveanul fiind singurul câștigător de etapă în afara lui Tempestini în ultimele 11 luni, cu fostul dublu campion național, maghiarul Gergo Szabo (Citroen DS3 R5), căutând și el să reintre pe lista învingătorilor de etapă, ultima sa victorie datând de la Raliul Moldovei 2015.

Alte nume sonore, care promit evoluții interesante, sunt Edwin Keleti (Mitsubishi Lancer Evo X), vicecampion și cel mai bine clasat român în sezonul 2014, Adrian Răspopa (Citroen DS3 R3T), cel mai rapid pilot al mașinilor cu tracțiune pe două roți, Raul Badiu (Dacia Logan), unul din cei mai promițători juniori ai campionatului, sau adversarul său de la Cupa Dacia, Norbert Maior (Dacia Sandero), pilot care deși nu a ajuns încă la vârsta majoratului, a arătat o viteză impresionantă, fiind deseori mai rapid decât piloți cu o experiență mult mai însemnată.

Două echipe se luptă pentru punctele din clasamentul pe echipe, BCR Leasing și Napoca Rally Academy.

Etapa tulceană are și trei înscriși în Rally 2, divizia secundă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, rezervată concurenților cu posibilități financiare mai reduse, dar cu aceeași dorință de a alerga în competiție la limita superioară a aderenței, dar și de a se afirma și a face pasul către campionatul “mare”.

PROGRAM:
Joi, 9 iunie 2016
19:15 – Sesiune de autografe – Faleza Tulcea
20:30 – City Demo – parada masinilor de concurs – Faleza – Piata Civica
20:45 – Start Festiv – Piata Civica
Vineri, 10 iunie 2016
08:00 – 11:30 – Antrenamente oficiale (Shakedown) – Dealul Pietros / Agighiol
14:00 – Start Danube Delta Rally 2016 – plecarea concurentilor de pe Faleza catre probele speciale – ZIUA 1
14:41 – Start Proba Speciala Telita 1
15:14 – Start Proba Speciala Cocosu 1
Probele speciale Telita si Cocosu vor fi parcurse de 2 ori, intre cele 2 treceri concurentii vor ajunge la Tulcea pentru Service la 16:30
18:02 – Start Proba Speciala Telita 2
18:35 – Start Proba Speciala Cocosu 2
Sambata, 11 iunie 2016
08:30 – Start Danube Delta Rally 2016 – plecarea concurentilor de pe Faleza catre probele speciale
09:45 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 1
10:28 – Start Proba Speciala – Babadag 1
11:36 – Start Proba Speciala – Eoliene 1
Probele speciale Slava Rusa, Babadag si Eoliene vor fi parcurse de 2 ori, intre cele 2 treceri concurentii vor ajunge la Tulcea pentru Service la 12:40
14:11 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 2
14:54 – Start Proba Speciala – Babadag 2
16:02 – Start Proba Speciala – Eoliene 2 Power Stage
17:05 – Start Super Speciala Tulcea
18:00 – Podium castigatori – Faleza
21:15 – Festivitatea de Premiere – Faleza Tulcea

Recomandari pentru tine!