Raliul Munteniei 2021 a fost anulat conform deciziei FRAS

Raliul Munteniei 2021 conta ca si etapa a 10-a a campionatului, fiind programata initial intre 24-25 septembrie 2021, avand probe speciale care trebuiau sa se desfasoare pe macadam. 

Penultima etapa a campionatului a fost ANULATA, insa FRAS a anuntat ca doreste o etapa inlocuitoare pentru etapa din Muntenia, de preferabil tot macadam. 

Conform deciziei nr. 4 a biroului executiv a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv din data de 29 Martie s-a decis urmatoarele: 

– aproba afilierea provizorile a structurilor sportive Asociatia Club Sportiv Off Road Deva si Clubul Sportiv Varu Nicu Motorsport Pitesti.

– aproba amanarea etapei a 3-a din cadrul Campionatului National de Raliuri Betano – Raliul Bucovinei, programata initial pe 17-18 aprilie 2021, la o data care va fi anuntata ulterior.

– ia act si aproba faptul ca etapa a 10-a din cadrul Campionatului National de Raliuri Betano – Raliul Munteniei 2021, programata initial pe 24-25 septembrie 2021, nu se va mai organiza. In aceste conditii, Biroul Executiv al FRAS asteapta la adresa de email office@fras.ro oferte de organizare pentru o etapa de raliu, preferabil pe macadam, care va avea coeficient 1.00. Conditiile de organizare, garantii, caiet de sarcini, precum si celelalte informatii vor fi anuntate intr-un comunicat ce va fi publicat ulterior pe site-ul oficial al FRAS.

– ia act si aproba demisiile domnilor Ioan Davidescu si Ciprian Berchez, in calitate de membri ai Comisiei Nationale de Rally Raid, si aproba numirea in cadrul comisiei a domnilor Maurizio Bordon si Jean Vlad. De asemenea, avand in vedere numarul redus de licente eliberate pentru disciplina rally raid pentru sezonul 2021, aproba modificarea Art. 28 din Regulamentul Campionatului National de Rally Raid, dupa cum urmeaza: ”Pentru ca o competitie sa fie considerata etapa in cadrul Campionatului National de Rally Raid este necesar ca la start sa fie prezente 6 echipaje auto si ssv, din care 6 echipaje sa puncteze, exceptand grupele Promo, Debutanti si Adventure”.

Tot la Art. 28 se va modifica alineatul d), dupa cum urmeaza: ”In clasamentele generale ale Campionatului National de Rally Raid se vor lua in calcul doar concurentii care au participat la N-2 din etapele unde N este numarul total al etapelor desfasurate in acest sezon competitional. In cazul in care una dintre cele 6 etape nu se va putea desfasura din diverse motive, atunci se va respecta regula de N-1”.

– aproba, la propunerea Comisiei Tehnice a FRAS, suspendarea acreditarii, pana la o noua reevaluare, a firmei Vaslui Sting SRL pentru anul 2021, astfel ca respectiva societate nu va mai putea construi rollcage-uri pentru nicio disciplina.

– aproba ca sumele acumulate din sanctiunile dictate in timpul competitiilor sa fie directionate catre sustinerea juniorilor din cadrul cluburilor afiliate la FRAS.

Ce etapa credeti ca va lua etapei cu numele Raliul Munteniei 2021? Noi credem ca etapa de la Arad va fi inclusa in acest calendar, fiind inlocuitoarea etapei.

Recomandari pentru tine!